Revoluție în EDUCAȚIE! Ministrul Cîmpeanu vrea să introducă testări pilot anuale, pentru toți elevii!

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, e pus pe fapte mari. Acesta a anunțat că intenționează să introducă până la sfârșitul anului o testare-pilot la limba română și matematică pentru toți elevii. Excepție fac elevii din clasele a VIII-a și a XII-a. De asemenea, elevii de liceu for fi evaluați și la istorie. În acest sens, ordinul de ministru a fost deja pus în dezbatere.

Anul acesta, evaluările-pilot se vor face în câte 7 unități de învățământ, din fiecare județ. Testele vor fi elaborate de o companie privată, o platformă ed-tech de măsurare a performanței educaționale.

„Avem în pregătire să lansăm o provocare, în măsura în care reușim să finalizăm un proiect de ordin de ministru prin care să reglementăm evaluarea standardizată. La început, la nivel pilot pentru elevii I-VII și IX-XII. Fără elevii claselor terminale.Aş vrea să îl discutăm rapid şi să îl facem operaţional rapid - înseamnă ore, în aşa fel încât în perioada 30 mai - 10 iunie, cu ajutorul partenerilor noştri, BRIO, către care lansez invitaţia de parteneriat, de colaborare pentru acest demers, să putem administra aceste evaluări standardizate la limba română, matematică, și în ciclul liceal și istorie. Aceste teste nu vor genera nici note, nici clasificări, nici ierarhizări, ci se vor constitui în instrumente extrem de importante pentru a vedea într-o manieră profesionistă, la nivel global, dar şi la nivel individual, unde există puncte tari, unde există puncte ce trebuie remediate, ce trebuie susţinute, unde există puncte slabe ce trebuie să facă obiectul unor acţiuni remediale.

 

Să nu ne imaginăm că sunt nişte baterii de teste extrem de complicate, care să streseze elevii. (...) Este o modalitate de a vedea unde suntem”, a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu, potrivit digi24.ro.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea