LA MULȚI ANI, PITEȘTI!

 

Cu aceste cuvinte a început ședința festivă ce a marcat cei 634 de ani de atestare documentară. Ședința a avut loc în Sala Mare a Primăriei Pitești. Deși într-adevăr mare, sala a rămas, de această dată, mică.

Delegații din Maroc, Moldova, Palestina, Serbia - au fost prezente, dar și prefectul județului, Radu Perianu, parlamentari, primari, consilieri locali, rectorii celor două Universități din oraș, directorii instituțiilor de cultură și mulți, mulți alții.

 

Cristian Gentea: ” Vă spun, în primul rând bun venit în Municipiul Pitești celor sosiți din Republica Moldova, Palestina și Serbia, dar și Ambasadorului Regatului Maroc, bine ați venit tuturor invitaților, la sărbătoarea prilejuită de împlinirea a 634 de ani de atestare documentară a localității Pitești. Ne exprimăm bucuria de a fi împreună în cadru oficial și de a transmite câteva mesaje de felicitare tuturor cetățenilor municipiului nostru! Mi-aș dori ca cei care locuiesc în Pitești să vadă că orașul lor se schimbă în fiecare zi în mai bine, îmi doresc să aibă răbdare și încredere în executivul primăriei și în consilierii locali, toți suntem determinați să facem din municipiul nostru o referință! Am preluat bune practici de administrare de la orașe etalon dar avem și inițiative și rezultate lăudate de alte comunități! Sunt foarte mândru când îmi spun edilii altor orașe că Piteștiul este curat, sau că resistematizarea circuitelor de trafic, într-o așezare urbană supraaglomerată prin dimensionare și poziționare geografică, așa cum este orașul nostru, funcționează, dar și mai bucuros și mândru sunt că avem proiecte care materializate în câțiva ani, vor aduce Piteștiul mai aproape de zona metropolitană pe care ne-o dorim! (...) În zi de sărbătoare, toate gândurile bune se îndreaptă către cei care aici trăiesc, aici își simt rădăcinile și pentru care, oriunde ar fi, Piteștiul rămâne locul pe care îl numesc „acasă”! La mulți ani, Pitești! La mulți ani, piteșteni!”.

Maestrul Sorin Ilfoveanu - cetățean de onoare al Piteștiului

Pentru merite comunitare remarcabile, maestrul Sorin Ilfoveanu a primit titlul de ”Cetățean de onoare al Piteștiului”. Pictorul este unul dintre absolvenții Colegiului „I. C. Brătianu” din Pitești și ai Universității de Arte din București, profesor universitar, fost decan și rector al Universității Naționale de Arte și membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România încă din 1971, dar și unul dintre fondatorii Uniunii Artiștilor Plastici, filiala Argeș, care, împreună cu omul de afaceri Gheorghe Badea, a înființat Fundația Culturală Ilfoveanu & Badea din Pitești.

„Pentru toate acestea și pentru multe altele prin care devine una dintre personalitățile care fac cinste orașului și ne promovează valorile patrimoniale, avem cinstea de a-l invita să primească titlul și diploma de cetățean de onoare al municipiului Pitești”, a spus primarul Cristian Gentea.

Asociații de proprietari premiate

În cadrul ședinței festive de la Primăria Municipiului Pitești cu ocazia împlinirii a 634 de ani de atestare documentară, au fost premiați câștigătorii concursului ,,Cea mai frumoasă și cea mai curată asociație de proprietari din Pitești”, ediția a X-a.

Premiul cel mare pentru „Cea mai frumoasă și cea mai curată asociaţie de proprietari din Municipiul Piteşti”, în valoare de 10 000 lei, a fost obținut de către asociația de proprietari ,,J10 BC’’ – Războieni, iar premiile pentru „Cea mai frumoasă și cea mai curată asociaţie de proprietari din fiecare cartier”, în valoare de 2000 de lei, au fost câștigate de următoarele 10 asociații:

„Dorobanților 10” bloc 49 – cartier Craiovei,

„Narcisa” bloc A3, scara A – cartier Tudor Vladimirescu,

„Uraniu” bloc B24 – cartier Prundu,

,,Paul” bloc H4 – cartier Războieni,

,,Exercițiu PD4B” bloc PD4, scara B – cartier Exercițiu,

„Trivale P1” bloc P1 – cartier Trivale,

„Antim Ivireanu G4-G5” bloc G4-G5 – cartier Găvana,

„Făgăraș Nord D2-D3” bloc D2-D3 – cartier Negru Vodă,

„Crinul” bloc 27 – Calea București,

„Casa Noastră” bloc D30, scara B – Cartier Popa Șapcă.

Organizat de Primăria Municipiului Piteşti, având la bază voluntariatul, concursul a contribuit la îmbunătăţirea aspectului orașului și a mobilizat un număr mare de piteșteni în acțiunea de curățare, reamenajare și înfrumusețare a locului pe care îl numesc „acasă”.

Un oraș cu istorie, cu lalele și cu oameni frumoși. La mulți ani, Pitești!

 

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea