Fost şef de post – condamnat pentru luare de mită!

# De la 4 ani cu executare… la 3 ani cu suspendare!

# Fostul polițist trebuie să presteze 120 de zile de muncă la primăria condusă de Elena Lasconi

Fostului șef de post de la Bughea de Sus i-a trecut glonțul pe la ureche. Condamnat, în primă instanță, la 4 ani și 2 luni de închisoare cu executare, joia trecută, Curtea de Apel s-a pronunțat definitiv, scăpându-l pe fostul polițist de pușcărie.

Din rechizitoriul procurorilor rezultă că, în ianuarie 2017, Răzvan S., fostul şef de post din comuna Bughea de Sus, în timp ce se afla în timpul serviciului, ar fi solicitat unei persoane suma de 200 lei (fiindu-i remişi 50 euro), promiţându-i că îşi va folosi influenţa pe lângă funcţionarii din cadrul primăriei din comună, pentru a nu mai plăti amenzile contravenţionale în cuantum de 536 lei. De asemenea, acelaşi poliţist, care se afla tot în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a oprit în trafic un autocamion care transporta material lemnos. În timp ce şeful de post verifica actele, conducătorul autovehiculului i-a introdus în documente o bancnotă de 50 lei, pe care agentul a primit-o, ulterior restituindu-i şoferului doar documentele solicitate la control.

La data trimiterii în judecată a polițistului, procurorii aveau deja încheiate acorduri de recunoaștere a vinovăției cu cei doi care au dat mită. Aceștia au fost condamnați la câte un an și 4 luni închisoare cu suspendare. Tribunalul Argeș a dat sentința și în dosarul poliţistului care între timp s-a pensionat, urmând ca inculpatul Răzvan S. „să execute pedeapsa de 4 (patru) ani şi 2 (două) luni închisoare. În temeiul art. 60 C.pen., pedeapsa rezultantă de 4 (patru) ani şi 2 (două) luni închisoare se execută în regim de detenţie”, se precizează în sentinţa instanţei de fond. La două zile după ce a fost dată hotărârea fostul om al legii a declarat apel, care s-a judecat la Curtea de Apel Piteşti.

# La Tribunal - 4 ani cu executare, la Curtea de Apel - 3 ani cu suspendare

Judecătorilor Curții de Apel li s-a părut cam aspră pedeapsa dată de colegii de la Tribunal. ”Curtea apreciază că aplicarea pedepsei închisorii este suficientă şi, chiar fără executarea acesteia, inculpatul nu va mai comite infracţiuni, însă este necesară supravegherea conduitei sale pentru o perioadă determinată. Se au în vedere în acest sens circumstanțele personale, evidenţiate de actele dosarului, respectiv caracterizările depuse la dosar, este integrat familial și social, nu are antecedente penale, iar pe de altă parte interdicţiile impuse prin sentinţă în cadrul pedepsei complementare pe o durată considerabilă. Totodată, instanţa de apel notează că executarea în condiţii de detenţie a pedepsei aplicate nu ar satisface cerinţele unei juste individualizări, introducerea în mediul penitenciar nefiind proporţională cu gravitatea infracţiunii şi periculozitatea autorului, cu luarea în considerare şi a celorlalte date care caracterizează persoana inculpatului.”, se arată în dosarul de la Curtea de Apel Pitești.

Instanța superioară menționată, rejudecând, a stabilit următoarele: ”Descontopeşte pedeapsa principală rezultantă de 4 ani şi 2 luni închisoare în pedepsele componente de 3 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă şi de 3 ani şi 2 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, înlăturând sporul. Înlătură soluţia de condamnare a inculpatului sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de influenţă, cu toate consecinţele, înlăturând aplicarea pedepsei principale. Încetează procesul penal pornit împotriva inculpatului, pentru comiterea infracțiunii de înşelăciune. Reduce pedeapsa aplicată inculpatului pentru infracţiunea de luare de mită de la 3 ani şi 2 luni închisoare la 3 ani închisoare… Dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei aplicate inculpatului. Fixează termen de supraveghere de 4 ani pentru inculpat… Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Câmpulung, pe o perioadă de 120 de zile lucrătoare”.

Foto: descriptiv

S.V.



Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea