Pilotul Sebastian Barbu a câştigat Raliul Argeşului. Trei premiere pe podium

 

Pilotul Sebastian Barbu a câştigat duminică, 22 mai, Raliul Argeşului, etapa a treia a Campionatului Naţional de Raliuri Betano. După această etapă, Andrei Gîrtofan este noul lider al clasamentului general. Clasamentul final de la Raliul Argeșului:

1. Sebastian Barbu și Iancu Bogdan;

2. Andrei Gîrtofan / Doru Vraja;

 

3. Mihai Manole / Marc Banca.

 

„Raliul Argeșului a adus trei premiere pe podium:

- Sebastian Barbu, prima victorie din carieră în Argeș;

- Andrei Gîrtofan, noul lider al campionatului;

- Mihai Manole, primul podium general din carieră”, informează Federația Română de Automobilism Sportiv.

Raliul Argeșului avut loc weekend-ul trecut și a adunat la start un total de 77 de echipaje. Echipajul Sebastian Barbu/Bogdan Iancu (Skoda Fabia Rally2) a fost cronometrat cu timpul de 01 h 10 min 53 sec 9/10, potrivit site-ului Federaţiei Române de Automobilism Sportiv, urmat de Andrei Gîrtofan/Doru Vrajă (Skoda Fabia Rally 2), la 01 min 23 sec 9/10, şi de Mihai Manole/Marc Banca (Skoda Fabia Rally 2), la 03 min 45 sec. De asemenea, fostul campion naţional Valentin Porcişteanu s-a clasat pe 6.

Bulgarul Martin Surilov, care a fost pe podium în cea mai mare parte a cursei, a ieşit în decor în proba specială numărul 7. Ieșirea în decor l-a costat pe acesta pierderea podiumului.

„Îi felicit pe toți competitorii, sunt convins că au avut câteva zile cu adrenalină la maximum, pe cel mai frumos traseu de raliu din România, mulți spun, din Europa, dar și experiența unei superspeciale care nouă piteștenilor, ne lasă amintiri excelente! Le mulțumesc organizatorilor - ACS DTO Rally, îmi doresc să umple Piteștiul de iubitori ai sportului cu motor în fiecare an pentru că orașul nostru are tradiția acestui sport și merită din plin! Noi, municipalitatea piteșteană, vom sprijini Raliul Argeșului, care va crește în complexitate, cu siguranță, în fiecare an! Felicitări tuturor!”, a precizat Cristian Gentea, primarul Piteștiului.

Raliul Bucovinei, etapa a patra a Campionatului Naţional de Raliuri, va avea loc pe 17 şi 18 iunie.

Foto: Federaţia Română de Automobilism Sportiv


A.V.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea