Acțiune de colectare a deșeurilor vegetale de la gospodăriile din Mioveni

SEdC Mioveni organizează o nouă acțiune de colectare a deșeurilor vegetale.

„Noua acțiune de colectare a deșeurilor vegetale de la gospodăriile individuale (crengi, ramuri, frunze și iarbă) va avea loc în zilele:

- Luni, 23.05.2022 – cart. Colibași și cart. Făget;

- Marți, 24.05.2022 – cart. Racovita și cart. Clucereasa.

 

Pentru cart. Mioveni, deșeurile se vor colecta în ambele zile, de la platformele de colectare. ATENȚIE! Celelalte categorii deșeuri (voluminoase, DEEE, menajere) nu fac obiectul campaniei noastre.”, informează SEdC Mioveni.

 

Condiții de colectare:

- Crengile și ramurile trebuie tăiate la dimensiunea de max. 2 metri, iar frunzele și iarba trebuie depozitate în saci.

- Cetățenii trebuie să depoziteze deșeurile vegetale în ziua precedentă colectării, sau în ziua colectării.

- Deșeurile se vor amplasa organizat într-un singur loc astfel încât să fie permis accesul auto, în vederea încărcării acestora.

Proprietarii care nu-și îngrijesc terenurile vor fi amendați!

De asemenea, Primăria Mioveni informează că toţi proprietarii de teren au, prin lege, obligaţia de a-l igieniza, tăia vegetaţia abundentă şi de a toaleta copacii de pe suprafaţa deţinută.

„Legea nr. 273/2020, Ordonanţă nr. 21/2002, Legea 62/2018, precum și Hotărârea Consiliului Local nr. 80/ 2019 prevăd aceste obligaţii, a căror neîndeplinire se sancţionează cu amenzi. Fie că locuiți în Mioveni sau aveți domiciliul în altă localitate, atâta vreme cât dețineți terenuri pe raza administrativă a orașului nostru aveți obligația legală și morală de a vă igieniza și îngriji proprietatea! Sancţiunile aplicabile pentru neîndeplinirea obligaţiilor stabilite de Legea 62/2018 sunt reprezentate de amenzi de la 1.000 de lei, la 5.000 de lei, pentru persoanele fizice şi de la 10.000 lei la 20.000 lei, pentru persoanele juridice prevăzute la art. 3 din lege”, informează Primăria Mioveni.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea