Registrul Auto Român a lansat un serviciu care verifică autovehiculele scoase la vânzare

Registrul Auto Român a anunţat că va lansa RAR eXpert, de luni – 23 mai, serviciu care le va da șansa șoferilor să verifice orice mașină pe care vor să o achiziționeze. Această decizie a fost luată după ce specialiștii au descoperit probleme la mai multe autoturisme. Prin acest serviciu, cumpărătorii de autovehicule pot afla, contra cost, informații despre identitatea mașinii, despre starea tehnică sau despre numărul real de kilometri parcurşi.

Se  lansează RAR eXpert, serviciul care oferă clienţilor un raport de expertiză, inclusiv din punct de vedere tehnic, al mașinii pe care vor să o achiziționeze. Specialiștii RAR au depistat că două din zece maşini care se prezintă la Registrul Auto Român au defecțiuni.

 

„Două din zece maşini care se prezintă la Registrul Auto Român au probleme de identificare. De la cele mai simple, cum ar fi serii de motor ilizibile, lipsa codului de motor sau lipsa plăcuţei producătorului, până la cele mai grave precum modificarea seriei de caroserie/şasiu.O parte dintre aceste deficienţe reprezintă motive întemeiate de a refuza să achiziţionaţi un autovehicul utilizat. Neconformităţile legate de elementele de identificare pot determina respingerea definitivă a maşinii la RAR şi blocarea acesteia, de regulă fără posibilitatea readmiterii în circulaţie”, informează RAR.

 

Raportul de expertiză se face după o programare telefonică la numărul 021/9672 sau pe site-ul RAR – www.rarom.ro. Clienții pot merge pentru controale cu orice mașină pe care doresc să o achiziționeze.

Inspectorii RAR pot verifica starea tehnică a mașinii, originea acesteia, dar și dacă kilometrajul este real. Toate serviciile vor costa maximum 600 de lei.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea