A lovit doi polițiști în timp ce conducea un BMW X6

# Argeșean - trimis în judecată pentru ultraj

Doi poliţişti din Argeș au fost loviţi cu maşina de un bărbat care fugea ca să nu-i fie întocmit dosar penal pentru conducere fără permis. Incidentul s-a întâmplat, în ziua de Paște, în zona târgului anual organizat în comuna Poiana Lacului. La aproape o lună de la săvârșirea faptei, Ion S., din Poiana Lacului, a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pentru ultraj și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

L-a acroșat cu roata pe un polițist

 

În timp ce se afla la volanul unui BMW X6, inculpatul a lovit doi agenți de poliție. Evenimentul a avut loc pe 24 aprilie, la târgul anual organizat în Poiana Lacului, după ce oamenii legii l-au oprit în trafic. În loc să le prezinte documentele la control, șoferul a încercat să scape de ei, deși avea în mașină și trei copii minori.

„În acel moment, fără a-i adresa vreun cuvânt agentului de poliție, suspectul a început să tragă dreapta de volan, mergând o distanță scurtă înapoi, pentru a repoziționa autoturismul cu partea din față spre stânga, timp în care agentul îi spunea să stea. Suspectul a ignorant solicitarea polițistului, a demarat, moment în care l-a acroșat cu roata stânga față pe polițist, la nivelul piciorului drept, provocându-i un eritem la nivelul degetului mic de la picior”, se arată în rechizitoriul procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești.

Un alt polițist era cât pe ce să fie luat în plin de mașina condusă de șoferul teribilist. „Având în vedere că autospeciala poliției îi bloca sensul de mers, suspectul a intrat pe contrasens pentru a o ocoli, îndreptându-se direct către polițistul T.C., astfel încât acesta a fost nevoit să se ferească, fiind atins cu partea dreaptă a autoturismului condus de către suspect în zona mâinii stângi”, se mai arată în rechizitoriu.

Inculpatul are antecedente penale. Ultima condamnare – în aprilie 2022: 3 ani de închisoare

Și totul pentru a scăpa de dosarul penal pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere, mai ales că peste șase zile urma să îi expire perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce. În cele din urmă s-a ales și cu alte două acuzații de ultraj, pe măsura faptelor sale. Inculpatul a și fost arestat preventiv pentru o perioadă de 30 de zile, până la data de 26 mai. Procurorii au cerut instanței de judecată să mențină, în continuare, măsura arestării preventive, în urma evaluării gravității faptelor comise.

Menționăm că bărbatul a încercat să se sustragă de la urmărirea penală, prezentându-se la sediul organelor de poliție abia după câteva zile de la săvârșirea faptei. Inculpatul este cunoscut cu antecedente penale, fiind condamnat de mai multe ori, atât în țară, cât și în străinătate. Ultima sa condamnare având loc chiar cu câteva săptămâni înainte de acuzațiile de ultraj. Pe 7 aprilie 2022, acesta a fost condamnat la Judecătoria Pitești la trei ani de închisoare cu executare pentru tâlhărie. Hotărârea instanței nu este definitivă!

 

A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea