Patru ilfoveni au dat spargeri în trei județe

# Bărbații au fost trimiși în judecată de procurorii argeșeni

O grupare din Găneasa-Piteasca (județul Ilfov), specializată în furturi din societăți comerciale, care acţiona în cel puțin trei judeţe, a fost destructurată de polițiștii argeșeni. Patru ilfoveni au reușit să dea spargeri, în ultimele șapte luni, în județele Argeș, Brăila și Buzău. Pe 29 martie 2022, aceștia au fost prinși în flagrant de lucrătorii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul IPJ Argeș. În autoturismul în care se aflau cei patru bărbați au fost identificate de polițiști mai multe produse bănuite a fi furate. De asemenea, s-au găsit cagule, mănuși, levier și patent, de care se foloseau pentru a sparge diferite societăți comerciale.

În momentul reținerii s-a constatat că șoferul nu avea nici măcar permis de conducere, fiind chiar urmărit general pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă la infracțiunea de omor. S-a constatat că, într-o singură seară, cei patru bărbați, Z.M.B.V., C.F., B.Ș.A. și B.C., au dat spargeri la societăți comerciale din trei localități, una din județul Brăila și două din județul Buzău, de unde au sustras mai multe bunuri și sume de bani. Mai precis, inculpații intrau în magazine și furau de toate, în special pachete de țigări și produse alimentare.

 

În luna mai, cei patru bărbați au fost trimiși în judecată, în stare de arest preventiv, de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat, în formă continuată sau complicitate la furt calificat, în formă continuată. Unul dintre ei este acuzat și de conducerea unui vehicul fără permis de conducere. Dosarul a fost înregistrat la Judecătoria Buzău, în condițiile în care o parte dintre actele materiale ale infracțiunii de furt calificat au fost săvârșite pe raza unor comune din județul Buzău.

De asemenea, aceștia mai sunt cercetați pentru săvârșirea unor infracțiuni de furt calificat, fapte care ar fi fost comise în toamna anului trecut în localitățile argeșene Ungheni și Buzoești și la începutul acestui an în comuna Bradu. Astfel, s-a dispus disjungerea cauzei, formarea unui nou dosar și înaintarea acestuia către IPJ Argeș în vederea cercetărilor. Pe lângă bunurile obișnuite pe care le furau, în Argeș aceștia ar fi sustras și două autoturisme. Cercetările în cauză continuă!

Alex Vlaicu

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea