Reîncepe procesul terenurilor de la Metro – faza pe Curtea de Apel

Pe data de 7 aprilie 2022, Costel Zamfir - primar al comunei Bradu în perioada 2000-2008, a fost condamnat de magistrații Tribunalului Argeș la 13 ani și jumătate de închisoare în regim de detenție pentru abuz în serviciu în așa numitul Dosar Metro. Este vorba despre dosarul hectarelor de teren care au fost retrocedate ilegal, suprapuse cu terenurile aflate în proprietatea unor persoane din Oarja care aveau titluri de proprietate valabile. Culmea, deși cetățenii din Bradu au luat terenurile – cei mai mulți le-au și vândut, Costel Zamfir este singurul inculpat și este obligat să plătească daune de peste

5 milioane de euro persoanelor păgubite. Din probatoriul administrat în cauză, procurorii au constatat că, ulterior obținerii proceselor-verbale de punere în posesie și/sau a titlurilor de proprietate, în baza lor și a unor adeverințe de proprietate eliberate tot de Zanfir Costel, „persoanele beneficiare ale acestor împroprietăriri au valorificat terenurile astfel obținute, acestea făcând obiectul unor contracte succesive (de donație, vânzare-cumpărare) încheiate chiar și între aceiași moștenitori, pentru a disimula și ascunde proveniența ilicită a acestor terenuri”.

 

Costel Zamfir – dar și alte 172 persoane au făcut apel

Tribunalul Argeș, prin Hotărârea dată în luna aprilie, a stabilit suma exactă care se cuvine fiecărui păgubit pentru terenurile de care nu au mai beneficiat. Toate aceste sume – dar și cheltuielile de judecată de zeci de mii de lei – urmând să fie suportate de singurul inculpat – fostul primar din Bradu. Însă, încă de la debutul procesului, procurorii DNA nu au avut pe ce să pună sechestru pentru a recupera pagubele uriașe, deoarece în urma verficărilor s-a constatat că „inculpatul ZANFIR COSTEL nu deține în proprietate bunuri mobile sau imobile”.

Hotărârea Tribunalului a fost atacată atât de Costel Zamfir cât și de 172 persoane, care au înțeles, probabil, că nu mai au de unde să își vadă banii. Primul termen, la Curtea de Apel, a fost fixat pentru data de 23 mai.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea