Registrator medical din Argeș - reținut în dosarul „Vaccinare la chiuvetă”

 

 

Vaccinarea la chiuvetă face noi victime! Un registrator medical de la un centru de vaccinare din Argeș a fost reținut, luni - 23 mai, pentru 24 de ore. În cauză mai sunt cercetate alte 22 de persoane.

 

În dosarul, instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită, dare de mită, trafic de influență, cumpărare de influență, fals informatic, abuz în serviciu, fals intelectual, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals.

 

Registratorul medical este acuzat că a primit diferite sume de bani și chiar voucherele aferente vaccinării  pentru a atesta în fals vaccinarea mai multor persoane.

„În fapt, suspectul, în calitate de registrator în cadrul unui centru de vaccinare din județul Argeș, având ca atribuții înregistrarea în baza de date RENV (Registrul Electronic Național de Vaccinare) a persoanelor care se vaccinează anti-Covid, în baza aceleiași rezoluții infracționale, în perioada mai 2021 - februarie 2022, a pretins și primit diferite sume de bani, dar şi foloase materiale (voucherele aferente vaccinării), pentru a îndeplini un act contrar îndatoririlor sale de serviciu, respectiv să ateste informatic, în mod fals, vaccinarea împotriva COVID 19 în Registrul persoanelor vaccinate (RENV) a mai multor persoane care în fapt nu s-au vaccinat, nefiindu-le administrat serul de imunizare, acestea figurând ulterior în RENV ca fiind vaccinate”, se arată într-un comunicat emis de DGA.

În cauză, mai sunt cercetați încă 22 de suspecți, mai informează DGA.

Foto: descriptiv

Alex Vlaicu

 

 

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea