De ziua PNL, Iohannis le-a explicat liberalilor de ce e bună alianța cu PSD

 

Președintele Klaus Iohannis și premierul Nicolae Ciucă au participat astăzi, 24 mai, la Muzeul Național Brătianu la evenimentul dedicat aniversării a 147 de la înființarea Partidului Național Liberal.

De ziua PNL, la evenimentul „Brătienii, părinții liberalismului românesc”, Klaus Iohannis le-a explicat liberalilor, în urma unui discurs susținut la Vila Florica, de ce era nevoie de alianța cu PSD la guvernare și de ce e bine că Nicolae Ciucă a fost ales președintele partidului.

 

Fără a pronunța numele PSD-ului, Iohannis a spus că aducerea acestora la masa guvernului a fost necesară în urma „provocărilor majore din ultimii ani”, cum ar fi criza COVID-19 sau războiul din Ucraina.

„Toate aceste provocări majore din ultimii ani ne-au determinat să luăm decizii care să aibă în vedere, în primul rând, nevoia de stabilitate. Trecem prin momente când se impune să strângem rândurile, cum se spune, și să aducem la aceeași masă viziuni politice diferite, astfel încât guvernarea să reprezinte majoritatea românilor. Acest lucru nu înseamnă însă nici pe departe renunțarea la principiile liberalismului. Dimpotrivă, premisele pe care tocmai le-am menționat ne conduc într-o singură direcție: România are acum șansa demarării unor schimbări cu impact pe termen lung, iar voi, liberalii, aveți responsabilitatea de a fi nucleul acestor ample reforme care vor avea ca efect modernizarea și consolidarea statului”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

De ziua PNL, președintele țării a făcut referire și la luptele interne din ultimul an, din cadrul partidului, atunci când atât Ludovic Orban cât și Florin Cîțu au fost schimbați de la conducere. Iohannis susține că odată cu alegerea lui Ciucă a trecut și „timpul luptelor politice interne”, iar acum există „o conducere capabilă”.

„Timpul luptelor politice interne a trecut, cel puțin așa cred eu, și cred că dumneavoastră vă doriți același lucru. Partidul Național Liberal a făcut toate schimbările pe care le-a considerat necesare pentru a asigura o conducere capabilă să garanteze o guvernare competentă, care să ofere șansa unui succes electoral în viitor, mai exact în 2024. PNL are în acest moment un lider ales, domnul premier Nicolae Ciucă, cu o solidă majoritate a membrilor partidului, și astfel suntem în situația pe care foarte muți și-au dorit-o, ca președintele PNL să fie premierul Guvernului României. Acum, prioritatea absolută este aceea de a gestiona eficient aceste crize serioase cu care ne confruntăm și să luăm cele mai bune măsuri în sprijinul populației. Partidul Național Liberal a fost întotdeauna un partid pentru oameni, un partid care să asigure o guvernare stabilă, cu un Executiv racordat la provocările momentului.”, a mai declarat Iohannis.

Alex Vlaicu

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea