La Vila Florica, Iohannis le-a explicat liberalilor de ce e bună alianța cu PSD

 

# Se zvârcolesc în mormânt Brătienii

# Din istoria declarațiilor: De la „nu trebuie să uităm nicio clipă cine este PSD”, la „să aducem la aceeași masă viziuni politice diferite”

Că e ziua PNL, că e Ziua Națională a României sau o altă zi importantă, președintele Klaus Iohannis le tot explică românilor, dar și liberalilor dintre ei, motivul pentru care PSD-ul a ajuns la guvernare. Așa s-a întâmplat inclusiv la evenimentul dedicat aniversării a 147 de ani de la înființarea Partidului Național Liberal, organizat în județul Argeș la Muzeul Național Brătianu.

 

 

La Vila Florica, locul de suflet al Brătienilor unde s-au luat, de-a lungul timpului, decizii importante pentru soarta României, Iohannis le-a explicat liberalilor, încă o dată, de ce e bună alianța cu PSD și de ce Nicolae Ciucă e cel mai bun președinte al partidului. Un discurs citit de pe o foaie, în fieful Brătienilor.

„Toate aceste provocări majore din ultimii ani ne-au determinat să luăm decizii care să aibă în vedere, în primul rând, nevoia de stabilitate. Trecem prin momente când se impune să strângem rândurile, cum se spune, și să aducem la aceeași masă viziuni politice diferite, astfel încât guvernarea să reprezinte majoritatea românilor.”, a declarat Iohannis, la evenimentul, de săptămâna trecută, din Argeș.

Un discurs similar l-a avut președintele țării și de Ziua Națională a României. Și atunci, acesta nu a pronunțat numele PSD-ului.

„Astăzi avem o soluție atipică pentru guvernarea țării, pentru a trece România peste o încercare istorică. Dar această soluție reprezintă, totodată, o oportunitate pentru politicieni de a arăta că au maturitatea de a pune pe primul loc interesul românilor, chiar cu prețul unor compromisuri personale și doctrinare dificile”, preciza, de 1 decembrie, șeful statului.

# Iohannis, 12 noiembrie 2019: „Nu trebuie să uităm nicio clipă cine este PSD”

Dar să vedem ce declara președintele Klaus Iohannis, în urmă cu câțiva ani, despre soluția PSD. Au rămas înregistrate în istorie doar „strigătele” de război!

În noiembrie 2019, înaintea turului doi al alegerilor prezidențiale, președintele Klaus Iohannis posta pe Facebook un mesaj în care le transmitea românilor că nu va dialoga niciodată cu un reprezentant al PSD.

„Nu trebuie să uităm nicio clipă cine este PSD și care este pericolul pe care îl reprezintă pentru viitorul României, oricât ar vrea acum să fugă de responsabilitate și să încerce să ne dezbine prin tot soiul de tertipuri!”, spunea Iohannis, pe 12 noiembrie 2019.

# Iohannis, 21 octombrie 2020: „ PSD rămâne același partid nereformat și toxic”

În preajma alegerilor parlamentare din 2020, președintele țării considera PSD-ul ca un partid „nereformat și toxic”

„După cum ne-a obișnuit în ultimii 30 de ani, PSD, în ciuda încercărilor disperate de a-și cosmetiza imaginea, rămâne același partid nereformat și toxic”, susținea șeful statului, pe 21 octombrie 2020

# Iohannis, 24 noiembrie 2020: „PSD rămâne un partid retrograd, al baronilor roșii”

Tot de alegerile parlamentare din 2020, Klaus Iohannis vedea un viitor Guvern fără PSD.

„PSD a demonstrat că nu este capabil să se schimbe, rămâne un partid retrograd, al baronilor roșii. În 2016, România a intrat într-una dintre cele mai negre perioade. Trebuie să lăsăm în urmă definitiv acest coșmar. Sunt, în continuare, sută la sută implicat pentru ca proiectul cu care am fost ales în urmă cu un an, România Normală, să prindă contur. Voi lucra alături de viitorul guvern, pe care îl văd constituit în jurul PNL, pentru a transforma această viziune în realitate.”, susținea președintele țării, pe 24 noiembrie 2020.

# Iohannis, 25 noiembrie 2021: „A fost nevoie să se treacă peste multe orgolii, pentru a găsi punctele comune”

În toamna anului trecut, s-a produs schimbarea. PSD-ul devenea, pentru Iohannis, un partid care dă dovadă de maturitate politică.

„Toată lumea așteaptă creștere economică, mărirea salariilor și pensiilor, investiții, autostrăzi, drumuri, spitale, școli. Pentru toate acestea, este nevoie de un Guvern puternic, bine condus, care se sprijină pe o largă majoritate în Parlament. Acum avem acest Guvern! Într-o coaliție cu partide care până mai ieri au luptat unul împotriva celuilalt, a fost nevoie să se treacă peste multe orgolii, pentru a găsi punctele comune. Domnule Prim-ministru, membri ai Guvernului, românii vor să vadă rezultate. Vă invit să le livrați!, declara Klaus Iohannis, pe 25 noiembrie 2021.

Alex Vlaicu

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea