Un consilier local de la Mihăești – arestat preventiv pentru trafic de influență

 

Săptămâna trecută, un consilier local de la Mihăești a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Alesul local este cercetat într-un dosar penal instrumentat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș, în care se fac cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență în formă continuată și cumpărare de influență.

F.D.G., consilier local la Mihăești, a primit diverse sume de bani, de la mai multe persoane, pentru a-i ajuta într-o speță, după ce a pretins că ar avea influență în cadrul a trei instituții din Argeș. În cauză au fost audiate 20 de persoane.

 

Pe 25 mai, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș au desfăşurat trei percheziţii domiciliare, pe raza județului Argeș, la locuințele unor persoane bănuite de trafic de influență și cumpărare de influență. În urma perchezițiilor, au fost descoperite şi ridicate mai multe înscrisuri și documente cu valoare probatorie, trei laptopuri, un telefon mobil și o pușcă cu aer comprimat.

„Din cercetări s-a stabilit că, în perioada decembrie 2021 – februarie 2022, un bărbat de 39 de ani, lasând să se creadă că ar avea influență asupra funcționarilor din cadrul a trei instituții din Argeș, ar fi pretins, de la mai multe persoane, diverse sume de bani, promițând că îi va determina pe funcționarii din cadrul acestor insituții să îndeplinească sau să urgenteze îndeplinirea unui act ce intră în atribuțiile de serviciu”, precizează IPJ Argeș.

După ce a fost reținut pentru 24 de ore, față de bărbat s-a dispus, de către Tribunalul Argeș, măsura arestării preventive pentru 30 de zile. „În baza art.226 alin.1 C.pr.pen. admite propunerea formulată de Ministerul Public, Parchetul de pe lângă Tribunalul Arge? . În baza art.226 alin.2 C.pr.pen., rap.la art.223 alin 2 C.pr.pen. şi art.202 C.pr.pen., dispune arestarea preventivă a inculpatului F.D.G , pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 26.05.2022 şi până la data de 24.06.2022 inclusiv. În baza art.275 alin.3 C.pr.pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. În temeiul art. 275 alin. 6 C.pr.pen., suma de 313 de lei reprezentând onorariul apărătorului din oficiu, av. V.G, se suportă din fondurile speciale ale Ministerului Justiţiei conform împuternicirii nr.2062/26.05.2022. Cu drept de a formula contestaţie în termen de 48 de ore”, se arată în hotărârea instanței. Decizia nu este definitivă. Bărbatul a declarat apel, urmând ca acesta să se judece la Curtea de Apel Pitești.

A.V.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea