Sfatul medicului: La picnic, evitați zonele cu iarbă foarte înaltă – acestea reprezintă un mediu propice pentru căpușe

Apropierea verii și venirea căldurii marchează și începutul sezonului ieșirilor la iarbă verde, al drumețiilor și al picnicurilor în aer liber. Toate tipurile de activități în natură au multiple beneficii pentru sănătate, însă trebuie să ținem cont și de pericolele care există atunci când alegem să desfășurăm astfel de activități. Unul dintre aceste pericole este reprezentat de căpușe – paraziți care pot fi luați din iarbă sau de pe animale și se hrănesc cu sânge.

Dr. Remus Mihalcea: ”Iată câteva sfaturi pentru a reduce considerabil riscul de a fi mușcați de aceste insecte parazite:

- Când mergeți la picnic sau la o plimbare prin natură, purtați pantaloni și bluze cu mâneci lungi, evitând să expuneți zone mari de piele;

 

- De asemenea, este indicat să purtați îmbrăcăminte de culoare deschisă, pentru a putea observa rapid căpușele;

 

- La picnic, evitați zonele cu iarbă foarte înaltă – acestea reprezintă un mediu propice pentru căpușe;

- După ce ne-am întors de la o activitate în aer liber, în special din zone cu vegetație bogată, este bine să ne examinăm atent pielea, pentru a putea observa rapid o eventuală mușcătură de căpușă.

În cazul în care observați că ați fost mușcați de o căpușă, este indicat să apelați la un medic, deplasându-vă rapid la camera de gardă a oricărui spital din apropiere, pentru a primi tratamentul adecvat în cazul acestor mușcături.

Aveți grijă de voi și de cei dragi vouă! Multă sănătate tuturor!”.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea