Un funcționar din Primăria Rătești – prejudiciu de peste 370.000 lei

# Funcționarul a declarat că ”a folosit suma de bani sustrasă în interes personal și pentru a împrumuta colegi”

Un fost funcționar din Primăria Rătești a dat iama prin banii instituției. Când a fost prins, a recunoscut că a pus mâna pe anumite sume în interes personal și chiar a returnat o parte din bani. A fost dat afară din primărie. Acum, se judecă pentru a nu mai plăti diferența financiară, care se ridică la peste 220.000 lei.

 

Culmea, individul a dat în judecată instituția, invocând mai multe nereguli pentru a scăpa de restul de sumă. Tribunalul Argeș nu i-a dat însă dreptate. Tribunalul a reținut următoarea situație de fapt: Prin Dispoziţia nr 150/05 august 2020 s-a dispus imputarea sumei de 223.449 lei în sarcina reclamantului, având funcția “consilier asistent” cu atribuții de casier în cadrul compartimentului de impozite și taxe locale al aparatului de specialitate al primarului comunei Rătești, pentru repararea pagubei produse cu vinovăție în patrimoniul autorității publice. Suma respectivă reprezintă suma încasată de reclamant de la contribuabili pentru taxe și impozite locale și nedepusă la bugetul local. … se menționează că în raportul de audit public intern ad-hoc cu nr. 630/24.06.2020 s-a stabilit datoria compartimentului casierie față de bugetul local la suma de 344938 lei, din care s-a recuperat suma de 157050 lei, rămânând de recuperat 187880 lei…. Conform raportului de audit, reclamantul, ca persoană responsabilă, a explicat că a folosit suma de bani sustrasă în interes personal și pentru a împrumuta colegi și nu a mai restituit banii pentru că nu aveau de unde să îi depună. S-a coroborat această declarație cu cele menționate în finalul proceselor verbale nr. 1886/18.05.2020 și respectiv 1890/19.05.2020. Astfel, pentru fapta săvârșită reclamantului   s-a propus aplicarea sancțiunii disciplinare “destituire din funcție publică”.

 

În ce priveşte suma menţionată în dispoziţia de imputare…” în urma cercetării disciplinare si a raportului de audit public intern tip ad-hoc a rezultat un prejudiciu total de 378.855 lei, din care reclamantul restituise suma de 155.406 lei, rămânând de recuperat de la acesta suma de 223.449 lei.”

Tribunalul Argeș a respins acțiunea prin care fostul funcționar al primăriei a încercat să scape de suma respectivă. Cetățeanul a mers mai departe, dosarul fiind înregistrat, în vederea judecării, la Curtea de Apel Pitești.  În paralel, un carusel întreg de procese legate de sumele mai sus menționate: executare silită, contestație la executare, dosar penal, plângere soluții netrimitere în judecată etc.

Vom reveni cu amănunte!

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea