Gelu Tofan, viceprimarul Piteștiului, afaceri cu Parohia Florica din Ștefănești

# Teren vândut cu 61.000 de euro  # Liberalul susține că a vândut terenul mult sub prețul pieței: „A fost mai mult o pomană pe care am făcut-o!”

Gelu Tofan, viceprimarul municipiului Pitești, face afaceri cu Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului. Tofan a vândut, în 2021, un teren intravilan Parohiei Florica din Ștefănești. Este vorba despre un teren, în suprafață de 3.202 mp, situat pe strada Mironescu din orașul Ștefănești. Deși între cele două părți a existat un precontract de vânzare-cumpărare încă din anul 2010, contractul s-a încheiat abia în martie 2021. Terenul a fost vândut cu suma de 61.000 de euro, conform declarației de avere a lui Gelu Tofan.

 

Am intrat pe firul acestui subiect și am aflat că între liberalul Gelu Tofan și Parohia Florica a existat un precontract de vânzare-cumpărare încă din anul 2010. Cu suprafața achiziționată de către biserică se dorea prelungirea cimitirului de pe strada Mironescu. Deși, conform precontractului, terenul trebuia achiziționat în doi ani, tranzacția s-a finalizat abia anul trecut. Asta și pentru că au apărut mai multe probleme privind prelungirea cimitirului, localnicii nefiind de acord cu acest lucru. Mai ales că unii dintre ei s-au trezit că vor avea locuința gard în gard cu cimitirul. În 2021, o persoană chiar a amenințat că își dă foc în cimitirul din Ștefănești, fiind nemulțumit de extinderea lui. În cele din urmă, au fost realizate locuri de veci doar pe o parte din terenul cumpărat de la Tofan, în suprafață de 3202 mp. Am încercat să stăm de vorbă și cu preotul paroh Cristian Amuza, însă acesta nu a vrut să comenteze despre acest subiect.

 

Tofan: „Mă bucur că am făcut un act care să fie de folos bisericii”

Am discutat și cu Gelu Tofan, actualul viceprimar al municipiului Pitești, care a declarat următoarele: „Am fost proprietar din 2007 pe teren. L-am vândut în 2010 cu promisiune de vânzare. Banii mi i-a achitat în rate, de atunci și până acum. I-am semnat contractul de vânzare când s-a încheiat înțelegerea. 61 de mii de euro am încasat, nu e niciun secret.”.

Liberalul mai susține că nu a avut mai nimic de câștigat în urma vânzării acestui teren. „A fost intenția lor. M-au căutat. Erau vecini cu mine, că aveau un teren acolo, în zonă. Au vrut să-și reîntrăgească proprietatea. Ce suprafață e acolo, chiar cred că este sub prețul pieței. Nu mai știu cât e metrul pătrat la Ștefănești, pe Mironescu... Eu am dat 3.202 mp. Deci, pică pe aproape 20 de euro/mp. Și să îți dea banii în 10 ani de zile, cred eu că a fost mai mult o pomană pe care am făcut-o! Prețul în zonă este de 50 de euro/mp...”, a mai precizat Gelu Tofan.

Concluzia lui Tofan: „Mă bucur că am făcut un act care să fie de folos bisericii”.

 

Alex Vlaicu

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea