A sosit la Pitești primul autobuz electric

 

Primăria Pitești a achiziționat 40 de autobuze electrice. Astăzi, 2 iunie, a sosit în municipiu primul autobus electric, împreună cu întreaga dotare tehnică.

Proiectul „Achiziție de mijloace de transport public – autobuze electrice”, realizat de către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, în parteneriat cu U.A.T. Municipiul Pitești, în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 4 – „Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, Prioritatea de Investiții 4e, Obiectivul specific4.1 – Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință de județ prin investiții bazate planurile de mobilitate urbană durabilă”, este în implementare.

În cadrul acestui proiect, Municipiul Pitești a achiziționat 40 de autobuze electrice de 12 metri, 40 stații de încărcare lente și 11 stații încărcare rapide. Autobuzele electrice vor circula pe rutele 2B, 3B, 7, 7B, 13 şi 13B.

„Astăzi, 02.06.2022, SOLARIS BUS & COACH a livrat, conform graficului din contractul de furnizare, primul autobuz electric, împreună cu întreaga dotare tehnică, SDV-istica specifică, echipamentele IT, logistica pentru diagnoză, hardware și software. În perioada imediat următoare, va fi demarat procesul de instruire a specialiștilor utilizatori din cadrul PUBLITRANS 2000 S.A. pentru activități de revizii, reparații, inspecții, lucrări caroserie, precum și cel de instruire a conducătorilor auto”, informează Primăria Pitești.

A.V.

 

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea