Eroii au fost comemoraţi la Mioveni!

 

Joia trecută, cu prilejul Zilei Eroilor, Consiliul Local, Primăria Orașului și Centrul Cultural Mioveni, au organizat tradiționalele manifestări dedicate eroilor căzuți la datorie, la toate monumentele din oraș.

Evenimentul a început la ora 12.30, odată ce clopotele bisericilor au fost trase, și s-a păstrat un moment de reculegere în semn de recunoștință față de eroii care s-au jertfit pentru neam, credință și țară, urmat de intonarea Imnului de Stat al României.

În continuarea manifestărilor, preoții au oficiat un impresionant serviciu religios de pomenire a martirilor neamului.Acțiunea comemorativă a culminat cu alocuțiuni ale oficialităților, depunere de coroane și s-a încheiat un moment artistic, oferit de către elevii instituțiilor de învățământ din oraș.

 

Amintim că, începând cu anul 1920, comemorarea eroilor căzuți în război, Ziua Eroilor, se organizează în fiecare an, la 40 de zile după Sfintele Paști, când Biserica Ortodoxă sărbătorește praznicul Înălțării Domnului.

Noul liberal Iani Popa a cedat spre sfârșitul evenimentului și a fugit la umbră

 

Slujbă, câteva cuvinte referitoare la semnificația evenimentului spuse de istoricul Cornel Popescu (directorul Muzeului Județean Argeș). Apoi câteva cântece interpretate de copiii din Mioveni. Toate acestea sub un soare destul de puternic. Oficialitățile din Mioveni nu s-au clintit. Nimeni nu s-a clintit, cu excepția noului (dar cât de vechi!) șef liberal, Iani Popa, care, spre sfârșit, a rupt rândurile și a dat fuga la o umbră, unde și-a făcut de lucru cu telefonul mobil.

 

Să nu faceți ca popa!...

 

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea