Rectorul Chirleșan recunoaște că jumătate dintre profesorii UPIT nu văd cu ochi buni hibridizarea învățământului academic!

 

Anul universitar 2022- 2023 vine cu schimbări importante pentru studenți și profesori. Legea permite ca de la 1 octombrie, universitățile să predea în sistem hibrid, adică și fizic și online. Având în vedere experiența din pandemie, când cursurile online au fost preponderente, profesorii știu deja ce presupune sistemul hibrid.

La Universitatea din Pitești, rectorul Dumitru Chireșan a admis că părerile sunt împărțite. Profesorii din sfera umanistă preferă cursurile față în față, în timp ce profesorii din domeniile tehnice și reale recunosc faptul că activitățile online pot fi un succes.

 

„Aici (la UPIT, n.red.) situația este amestecată bine de tot. Pot spune că aproape în ponderi egale colegii mei, personalul academic al UPIT, vede cu ochi buni sau vede cu ochi răi învățământul hibrid. Cei care au mai multă flexibilitate IT au privit cu multă bucurie hibridizarea învățământului și nu numai din cauza pandemiei. Ei foloseau elemente de hibrid și înainte.  Iar cei care vin mai ales din zona socio-umanistă spun că învățământul hibrid anulează foarte mult din interacțiunea interumană care are loc în sala de curs și care de fapt este vectorul transferului de cunoștințe. Deci au cuplat bine la învățământul hibrid însă nu îl susțin în totalitate. Acum urmează să vedem și care va fi cadrul legislativ, pentru că hibridizarea este discutată în lege și din toamnă vom avea reglementări. Urmează ca personalul didactic să se adapteze și să asigurăm cursuri de formare intensive pentru utilizarea la maximum a resurselor IT. Și aici nu este vorba numai de resurse IT, mai este vorba și de disponibilitatea psihopedagogică. Aici va fi de muncit pentru că sunt multe unelte IT care implicit conduc la nevoia de adaptare psihopedagogică.”, a declarat rectorul Chirleșan pentru upitmedia.ro.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea