Ovidiu Puiu, senator PSD de Argeș: „România are tot potențialul din lume pentru a garanta siguranța alimentară a populației”

Senatorul PSD de Argeș, Ovidiu Puiu, a prezentat, recent, un bilanț al primelor șase luni de guvernare. Acesta a afirmat că trăim într-o perioadă complicată, însă a punctat și câteva realizări. Senatorul PSD consideră că România poate fi independentă din punct de vedere alimentar.

Ovidiu Puiu: ”Este evident însă că lista provocărilor rămâne complexă și deschisă, cu atât mai mult cu cât într-o economie interconectată la nivel internațional, inflația ajunge să fie ”marfă de import”!

 

Privind spre viitorul apropiat, reducerea dependenței de importuri este, probabil, strategia cu cele mai mari șanse de câștig pentru România, cu implicații pe mai multe paliere.

 

Înainte de toate, România are capacitatea să devină independentă energetic, iar recent adoptata Lege off-shore pentru exploatarea gazelor din Marea Neagră e un pas concret în această direcție. A se adăuga aici și eforturile de finanțare a energiei verzi din multiple surse, demers care vine la pachet și cu noi locuri de muncă.

Mai departe, România are tot potențialul din lume pentru a garanta siguranța alimentară a populației, indiferent de tipurile de crize pe care le putem traversa. PSD a venit în acest sens cu un plan strategic integrat pentru susținerea agriculturii și a industriei alimentare românești, care trebuie să-și găsească rapid transpunerea în practică. Am convingerea că toți cei implicați în planificarea strategică vor găsi pârghiile prin care să îndrepte enorma greșeală de a nu include irigațiile și siguranța alimentară în general în programarea alocărilor fondurilor europene, în mod special a #PNRR!

Nu în ultimul rând, așa cum Europa și-a ales ”autonomia strategică” drept leitmotiv al reacției la crizele suprapuse, și România trebuie să-și susțină domeniile de importanță strategică națională. Între prioritățile viitorului apropiat regăsim așadar sprijin pentru investițiile cu impact major în economie, care pot și trebuie să miște țara în direcția dorită de noi toți, aceea a echilibrării deficitelor structurale și a creșterii calității vieții tuturor românilor.

Viitorul va suna cu siguranță mult mai bine când toți vom înțelege cea mai bună strategie e să acționezi, nu să reacționezi!”.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea