LOVITURĂ pentru școlile postliceale sanitare! Condițiile de admitere ar putea fi modificate!

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a pus degetul pe rană! Acesta a declarat că învățământul postliceal sanitar ar trebui condiționat de diploma de Bacalaureat. De ani buni, absolvenții de liceu sunt admiși la școlile postliceale sanitare chiar dacă nu au promovat BAC-ul, cu condiția e ca până la finalizarea studiilor postliceale, cu durată de 3 ani, să fie obținută și diploma de Bacalaureat. Dar lucrurile s-ar putea schimba în sensul în care admiterea la școlile postliceale sanitare s-ar putea face numai după promovarea Bacalaureatului.

 

„Înscrierea la școlile postliceale a celor care au examen de Bacalaureat mi se pare absolut firească”

 

Înseamnă deci o lovitură financiară pentru aceste școli, dat fiind faptul că mulți dintre cursanți erau atrași de acest domeniu tocmai pentru că picau BAC-ul, dar doreau totuși să-și continue studiile.

Pe data de 10 mai, Camera Deputaților a respins proiectul de lege pentru modificarea Legii educației, ce prevedea introducerea unei excepții la regula potrivit căreia în învățământul postliceal se pot înscrie absolvenții de liceu indiferent dacă au sau nu diplomă de bacalaureat., potrivit Edupedu.ro.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a avut o atitudine tranșantă pe acest subiect, insistând pe ideea că e necesar ca, pentru un învățământ de calitate, e necesar ca și școlile postliceale să accepte candidați numai după promovarea Bacalaureatului.

„În mod evident cred că trebuie să înțelegem că această profesiune de asistent medical, care este o profesiune liberală în Uniunea Europeană, la fel ca și cea de medic, presupune competențe profesionale solide. Și dacă am făcut acest pas spre asistenții medicali cu studii superioare, pentru că există facultăți de asistenți medicali la toate universitățile de medicină și farmacie din România, trebuie să înțelegem că și învățământul postliceal trebuie să ajungă într-o situație în care admiterea la aceste școli să presupună promovarea examenului de bacalaureat. Este un punct de vedere pe care îl am eu, ca profesor, nu neapărat ca ministru al Sănătății, dar dumneavoastră aveți dreptate, calitatea și modul în care se dezvoltă profesional un asistent medical sunt extrem de importante, iar înscrierea la școlile postliceale a celor care au examen de Bacalaureat mi se pare absolut firească”, a declarat Alexandru Rafila., potrivit Edupedu.ro.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea