Ministrul Educaței garantează că nu vor fi subiecte capcană la Evaluarea Națională și la Bacalaureat

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, garantează că elevii nu vor primi subiecte capcană la Evaluarea Națională și la Bacalaureat. Mai mult, Cîmpeanu spune că subiectele vor fi adaptate perioadei pe care a traversat-o școala în pandemie, când, timp de luni de zile, elevii au făcut cursuri online. Și pentru a evita surprizele neplăcute, ministrul a anunțat că va verifica subiectele în noaptea de dinaintea fiecărei probe de examen.

Fiind întrebat la ce anume să se aștepte elevii care vor susține în acest an Evaluarea Națională și BAC-ul, ministrul Educaței a declarat:

 

„La subiecte adecvate și la un grad de dificultate adaptat condițiilor reale pe care le-au traversat elevii care susțin examene naționale – Evaluarea Națională și Bacalaureat. Atâta vreme cât în ultimii 2 ani sistemul de educație din România și din orice alt stat a avut de suferit, din motive sau mai puțin obiective, știm exact când au fost perioadele în care perioadele de cursuri cu prezență fizică au fost întrerupte.

 

Și atunci, sigur că da, le-am solicitat colegilor mei care realizează aceste subiecte să evite acele porțiuni din materie care nu au fost predate elevilor, să evite să formuleze subiecte cu capcane, un lucru foarte important. Din păcate, la simularea pentru Evaluarea Națională s-a întâmplat o astfel de situație.

Mai concret, în fiecare noapte de dinaintea fiecărui examen, în condiții de deplină securitate, fără niciun fel de mijloace de comunicare, voi sta împreună cu colegii mei de la fiecare disciplină și vom analiza subiectele în așa fel încât să putem garanta că ele vor fi adecvate perioadei pe care am traversat-o și vor fi înțelept concepute în așa fel încât să nu fie elevii aceia care sunt nevoiți să plătească toate neajunsurile ultimilor doi ani de criză sanitară.”, a spus ministrul Educației, potrivit Edupedu.ro.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea