Doctor din Argeș - cercetat disciplinar de Colegiul Medicilor pentru că a protestat față de măsurile anti-Covid

# O manifestare de susținere a medicului a fost organizată în Capitală # Dr. Geanina Hagimă și-a dat demisia, în 2016, de la Spitalul Județean Argeș, fiind nemulțumită de condițiile de lucru

O doctoriță din Argeș este cercetată disciplinar de Colegiul Medicilor pentru că a protestat, în data de 4 mai 2022, în fața acestei instituții față de măsurile anti-Covid. Dr. Geanina Hagimă, medic primar obstetrică-ginecologie, care deține un cabinet privat în municipiul Pitești, va fi chemată pe 22 iunie în fața Colegiului Medicilor Argeș și anchetată disciplinar în urma unei sesizări făcute de Colegiul Medicilor din România (CMR), motivul invocat fiind participarea la proteste împotriva măsurilor impuse în pandemie și contestarea eficienței vaccinării anti-Covid.

În data de 10 mai 2022, Colegiul Medicilor din România a transmis Colegiului Medicilor Argeș o sesizare împotriva medicului Geanina Hagimă.

„În data 4 mai 2022, ora 16:20, în fața sediului Colegiului Medicilor din România a avut loc un protest ce s-a desfășurat între orele 16:20- 17:30. La protest a participat și doamna doctor Hagimă Geanina-Elena care a luat cuvântul și a manifestat atât împotriva măsurilor dispuse pe teritoriul României în timpul pandemiei covid-19, cât și a ineficienței vaccinului Covid-19. Totodată, a menționat nemulțumirile față de activitatea Colegiului Medicilor din România în pandemie și faptul că CMR nu a avut grijă ca imaginea medicilor să fie respectată. Față de aspectele mai sus menționate se poate pune în discuție încălcarea articolului 10 „De-a lungul întregii sale activități, medicul își va respecta confrații, ferindu-se și abținându-se să îi denigreze” și a art. 22 lit. k) „Sunt contrare principiilor fundamentale ale exercitării profesiei de medic, în special, următoarele acte: respingerea publică, cu excepția dezbaterilor din comunitatea medicală, a unor mijloace de diagnostic, tratament și profilaxie recunoscute de comunitatea științifică academică medicală, precum și recomandarea publică a unor tratamente nefundamentate științific”, prevăzute de Codul de deontologie al Colegiului Medicilor din România.”, se precizează în solicitarea transmisă către Colegiul Medicilor Argeș, prin care se prezintă faptele considerate că reprezintă indicii pentru atragerea răspunderii disciplinare.

Ulterior, Consiliul Colegiului Medicilor Argeș a decis declanșarea anchetei disciplinare împotriva medicului. În 24 mai 2022, Colegiul Medicilor Argeș a informat-o pe dr. Hagima Geanina cu privire la sesizarea formulată de Colegiul Medicilor din România. În document se mai menționează că doctorița urmează să fie convocată pentru audieri, fără să îi fie comunicată data exacta. „În conformitate cu dispozițiile art. 117 (1) din Statutul Colegiului Medicilor din România, Biroul Consiliului  Colegiului Medicilor Argeș a decis declanșarea anchetei disciplinare în cauză, conform Deciziei nr. 50/17.05.2022. Veți fi convocată pentru audieri la Departamentul de Jurisdicție, litigii, etică și deontologie profesională la sediul Colegiului Medicilor Argeș din Pitești, strada I.C. Brătianu, nr. 62, județ Argeș, la o dată ce va fi stabilită ulterior”, se arată în informarea Colegiului Medicilor Argeș. În cele din urmă, medicul a fost anunțat că audierea va avea loc pe 22 iunie, ora 12.00.

Manifestație de susținere a doctoriței Hagimă în fața Colegiului Medicilor din România

În sprijinul dr. Geanina Hagimă a fost organizat un protest de susținere, pe 31 mai, în București, în fața Colegiului Medicilor din România. La manifestare au participat mai multe persoane care au fost revoltate de ancheta disciplinară declanșată față de doamna doctor.

Dr. Geanina Hagimă susține că a petiționat Colegiul Medicilor din România de mai multe ori, încercând să sesizeze o mulțime de probleme care au apărut în ultimii doi ani de pandemie, dar acestea nu au fost luate în considerare, medicul neprimind niciun răspuns din partea instituției. Din lipsa acestor răspunsuri, doctorița a decis să participe la diferite manifestații publice, una dintre ele având loc pe data de 4 mai 2022 în fața CMR.

„Printre multele manifestații la care am participat și am luat cuvântul a fost și una organizată în fața Colegiului Medicilor din România, pe 4 mai 2022. Am ținut un dicurs. Ei au înregistrat discursul respectiv și l-au expus într-o sesizare. Recent, am primit de la Colegiul Medicilor Argeș că voi fi chemată pentru o anchetă disciplinară, această anchetă fiind solicitată de către Colegiul Medicilor din România.  Nu m-au chemat la București, m-au chemat la Pitești. (..) Pentru că am alte păreri decât cele oficiale privitoare la vaccin și că îmi denigrez colegii, lucru care nu este adevărat. Sigur, privitoare la aceste seruri experimentale, că în 2023 se termină studiul asupra lor și sunt aprobate definitiv, am într-adevăr păreri contrare pentru că s-a mințit foarte mult și am dovezi…”, ne-a precizat dr. Geanina Hagimă.

„Se întâmplă ceva anormal în momentul în care primești mici și bere pentru un act medical”

Aceasta a mai precizat că toate afirmațiile sale sunt argumentate cu studii. „Din punct de vedere medical, tot ce am afirmat a fost argumentat cu studii, cu părerile unor specialiști de renume internațional. Nu am afirmat nimic întâmplător pentru că știam că voi intra în vizorul colegilor și a autorităților pentru ceea ce afirm, mai ales că părerea mea conta pentru că sunt medic și totul a fost o problemă medicală”, a mai precizat dr. Hagimă.

Doctorița mai consideră că atunci când primești mici și bere pentru un act medical, ceva nu este în regulă. „Eu consider că oamenii simt adevărul, chiar dacă mulți dintre ei nu au cunoștințe medicale. Au intuit că se întâmplă ceva anormal în momentul în care primești mici și bere pentru un act medical. Asta îți ridică anumite suspiciuni. Când se continuă și cu presiuni la locul de muncă, când ești condiționat pentru participarea la cursuri pentru angajare, lucrurile acestea deja devin foarte suspecte…”, a mai adăugat aceasta.

Geanina Hagimă: „Mi-am dat demisia de la Spitalul Județean pentru că nu aveam cu ce să lucrez și nici echipa nu permitea desfășurarea activităților la un nivel decent”

Geanina Hagimă este medic primar de obstetrică-ginecologie. Conform CV-ului, aceasta își desfășoară activitatea într-un cabinet privat, în municipiul Pitești, încă din anul 2015, având o vastă experiență în domeniu. În perioada 2007-2008 a colaborat cu Spitalul Filantropia Bucuresti; între 2008 – 2011 a lucrat la Clinica Doctor Luca SRL Pitești, colaborare cu Spitalul Militar de Urgență ”Ion Jianu” și cu Spitalul Județean Arges; între 2011- 2015 – la Muntenia Medical Hospital; între februarie-iunie 2016 – la Spitalul Judetean Arges. Dr. Geanina Hagimă susține în CV-ul său că și-a dat demisia de la Spitalul Județean Argeș din cauza „deficiențelor organizaționale, lipsei mijloacelor de lucru și lipsei rezolvării acestor deficiențe, deși au fost sesizate în scris”.

„Mi-aș fi dorit să lucrez în spital, dar sistemul nostru public nu a permis lucrul acesta. Am fost angajată și în Spitalul Județean Argeș de unde mi-am dat demisia acum câțiva ani pentru că nu aveam cu ce să lucrez și nici echipa nu permitea desfășurarea activitățiilor la un nivel decent”, ne-a precizat dr. Geanina Hagimă.

Alex Vlaicu

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea