Expoziția de pictură „Argint e pe ape și aur în aer”, la Fundația Culturală Ilfoveanu & Badea

Fundația Culturală Ilfoveanu & Badea anunță deschiderea expoziției ,,Argint e pe ape și aur în aer”. Vor fi prezentate o selecție de peste 40 de lucrări ale artistului Horea Paștina. Vernisajul expoziției va avea loc marți, 14 iunie,  începând cu ora 18:00 și va putea fi vizitată până la 1 septembrie. La vernisaj este invitat și criticul de artă Oliv Mircea.

,,Argint e pe ape și aur în aer. Ascult și privesc cerul și pământul. Cu privirea la cer. Cer cerul. Când eram copil, doream acolo, în departare, unde cerul se unea cu pământul, să ating cerul cu mâna. Precum în cer, așa și pe pământ ”, a precizat Horea Paștina.

Fost elev al lui Alexandru Ciucurencu, Horea Paștina s-a născut pe 13 septembrie 1946, la Alba Iulia, în miezul unui Ardeal care-i va defini personalitatea de pictor, de om în căutarea lui Dumnezeu, de dascăl între-ale Artei. Din 1990 predă la Academia de Arte din București - în prezent Conferențiar Doctor la catedra de Pictură. Horea Pastina este promotorul unui realism simbolic și spiritual care își găsește originile în tradiția spirituală a ortodoxiei.

Co-fondator al grupului Prolog (1985), Horea Paștina este un pictor de notorietate națională și internațională, participând la numeroase expoziții atât în țară cât și în străinătate. Pictura lui este profund religioasă prin trăire. Lumea lui ascunde multiple înțelesuri, în care natura e prezentă și statornică. « Natura este, pentru Horea Paștina, nu numai făgăduința viitorului, deci biruitoarea timpului ci și biruitoarea spațiului, fără anularea lui», spunea părintele Dumitru Stăniloaie despre pictura sa. Peisajele si naturile statice din expoziție vor reprezenta, sperăm, o încântare o ochiului și a sufletului privitorului.

Fundația Culturală Ilfoveanu & Badea a fost fondată în 2017, la Pitești, din dorința de a prezența expoziții de artă contemporană la calitate muzeală. Fundația prezintă un program dinamic dedicat artei contemporane românești, dar și internaționale. Încă de la fondarea să, Fundația Culturală Ilfoveanu & Badea s-a poziționat drept unul dintre cele mai importante spații de artă contemporană din afară Bucureștiului.

Fundația Culturală Ilfoveanu & Badea a găzduit în cei cinci ani de funcționare numeroase expoziții cu artiști consacrați (Mircea Român, Constantin Piliuță, Ștefan Câlția, Sorin Ilfoveanu, Henri Catargi, etc ) și artiști emergenți (Alexandru Radvan, Mihai Zgondoiu, Botond Reszengh, Giuliano Nardin ,Cătălin Bălescu, Petru Lucaci, Marcel Bunea, Traian Boldea, , etc ) având colaborări cu diverși curatori (Aurelia Mocanu, Simona Vilau, Marcel Bunea, Roxana Trestioreanu). Totodată, Fundația dezvoltă programe de educație activă prin cultură dedicate copiilor, la care participa experți din scena de artă contemporană, artiști și profesori din toate ramurile artei.

Scopul declarat al fundaţiei este de a construi un model de bună practică, un parteneriat de succes în domeniul artei, bazat pe experienţa businessului şi pasiunea pentru frumos, în strânsă legătură cu mediul artistic şi societatea civilă.

Programul de vizită al Fundației este : luni – vineri: 10:00 – 19:00, sâmbătă : 10:00 – 17:00

Adresa: str. Armand Călinescu , Nr. 2 , Pitești.

A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea