Peste 4800 de elevi argeșeni susțin examenul de Evaluare Națională. Subiectele date la Limba română au avut texte suport din „Toate pânzele sus” și „Frânturi din viața lui Delavrancea”

 

Pentru susținerea examenului de Evaluare Națională pentru absolvenții clasei a VIII-a s-au înscris 4.866 de elevi la nivelul județului Argeș . În Argeș au fost organizate 122 de centre de examen și 4 centre de evaluare.

Pe 14 iunie s-a desfășurat prima probă scrisă, cea la limba și literatura română. Absolvenții de clasa a VIII-a care au susținut proba scrisă la Evaluarea Națională 2022 au primit varianta 4 a subiectelor făcute pentru acest examen de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, instituție din subordinea Ministerului Educației.

 

Potrivit subiectelor primite de elevi, textele suport, la prima vedere, au fost din „Toate pânzele sus”, de Radu Tudoran și „Frânturi din viața lui Delavrancea”, de Cella Delavrancea. Pe baza acestora au fost câte 9 cerințe la primul text și 8 pentru al doilea. La subiectul 2 a fost text narativ, de minimum 150 de cuvinte, despre cea mai frumoasă întâmplare din vacanță, care să conțină o secvență descriptivă, de minimum 30 de cuvinte, și o secvență dialogată, de minimum patru replici.

A doua proba, la matematică, va avea loc pe 16 iunie.

Rezultatele înaintea contestațiilor se vor publica pe 23 iunie și vor fi afișate până la ora 14.00. Contestațiile pot fi depuse, în zilele de 23 iunie (ora 16.00 – ora 19.00) și 24 iunie (ora 8.00 – ora 12.00). În perioada 24 – 29 iunie se vor soluționa contestațiile, iar pe 30 iunie vor fi afișate rezultatele finale.

A.V.

 

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea