Elevii olimpici se pot înscrie la ce liceu doresc, până la 1 septembrie!

Elevii care au obținut rezultate meritorii la olimpiadele naționale și internaționale și care au absolvit clasa a VIII-a se pot înscrie la ce liceu doresc. Sunt vizați elevii care au obținut, pe parcursul gimnaziului, premiul I la etapa națională a olimpiadelor școlare organizate și finanțate de Ministerul Educației sau au obținut premiile I, II sau III la competiții internaționale recunoscute de Ministerul Educației. Avantajul este că olimpicii sunt înmatriculați peste numărul maxim de elevi în clasă, deci nu iau locul nimănui. Înscrierea și repartizarea absolvenților se realizează până la data de 31 august 2022.

Primele rezultate de la Evaluarea Națională vor fi afișate pe 23 iunie

Amintim că pe 16 iunie s-a încheiat sesiunea probelor scrise din cadrul Evaluării Naționale a absolvenților de clasa a VIII-a (sesiunea 2022). În județul Argeș, la proba de la disciplina limba și literatura română au fost prezenți 4719 absolvenți ai clasei a VIII-a din totalul de 4869 al celor înscriși pentru susținerea acestei probe. Au absentat 150 de absolvenți. La disciplina matematică, au fost prezenți 4715 absolvenți ai clasei a VIII-a din totalul de 4870 al celor înscriși pentru susținerea acestei probe. Au absentat 155 de absolvenți. Niciun elev prezent la examene nu a fost eliminat pentru tentativă de fraudă.

Subiectele și baremele de corectare sunt publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro.Primele rezultate vor fi afișate joi, 23 iunie, până la ora 14:00. Contestațiile pot fi depuse în zilele de 23 iunie (în intervalul orar 16:00 - 19:00) și 24 iunie (în intervalul orar 8:00 - 12:00). Acestea pot fi transmise și prin mijloace electronice. Comunicarea rezultatelor obținute se face anonimizat, atât în centrele de examen, cât și pe Internet, respectându-se prevederile GDPR. Mai exact, vor fi utilizate coduri individuale care înlocuiesc numele și prenumele candidaților și care au fost distribuite acestora, pe bază de semnătură de primire, la prima probă susținută.

Rezultatele finale vor fi afișate joi, 30 iunie.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea