În cabinetul medical al unui liceu din Piteşti au fost descoperite medicamente expirate

Instituţia Prefectului Argeș a demarat, recent, o serie de controale în unitățile de învățământ din judeţ. În timpul controalelor de la creșe, grădinițe, școli și licee, comisia de control a întâmpinat mai multe situaţii inedite. La una dintre unitățile de învățământ, reprezentanții comisiei au fost opriți la poartă de un paznic, care le-a spus că nu pot intra, pentru că se așteaptă un mare control de la Prefectură. La o altă unitate şcolară, un profesor a fost găsit în timp ce fuma alături de elevi în curtea instituției. Pe lângă aceste incidente, au fost descoperite la unităţile şcolare din judeţ şi alte nereguli, fiind acordate mai multe amenzi.

Astfel, la o grădiniţă din Piteşti s-a acordat o amendă de 6.000 de lei pentru nerespectarea normelor igienico sanitare în cadrul cabinetului medical. Amenzi de 4.800 de lei s-au acordat şi la două școli din judeţ, una din Câmpulung şi cealaltă din Piteşti, pentru utilizarea de ambalaje neconforme. O amendă de 2.000 de lei s-a acordat şi la o şcoală din comuna Tigveni, unde s-a constatat de Corpul de Control al prefecturii că nu s-au respectat examenele medicale periodice. De asemenea, în cabinetul medical al unui liceu din Pitești s-au descoperit medicamente expirate. Unitatea şcolară a fost sancţionată contravenţional cu 2.000 lei.

 

Apă nepotabilă în unitățile școlare din Bălilești

De asemenea, Corpul de Control al Prefectului județului Argeș a găsit mai multe nereguli în unitățile școlare din comuna Bălilești. Au fost recoltate probe de apă, iar rezultatele au arătat că apa este nepotabilă din cauza depășirii valorilor la parametri microbiologici. S-a impus asigurarea unor surse alternative de apă potabilă, fiind montate dozatoare cu apă îmbuteliată. În urma controlului, la Școala Gimnazială Bălilești a fost aplicată o sancțiune contravențională – avertisment. S-a impus curățarea și dezinfectarea sursele proprii de apă din fântâni. În cele din urmă, problema a fost remediată, în prezent apa fiind bună de băut.

A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea