Pe 22 iunie - protest în fața Colegiului Medicilor Argeș

Dr. Geanina Hagimă (foto) va fi audiată miercuri, 22 iunie, de Colegiul Medicilor Argeș pentru că a participat la proteste împotriva măsurilor impuse în pandemie.

Medicul este anchetat disciplinar în urma unei sesizări făcute de Colegiul Medicilor din România (CMR). În ziua în care va fi audiată, în fața sediului Colegiului Medicilor Argeș, din Pitești, este anunțată o manifestare de susținere a doctoriței. O manifestare similară a avut loc și duminică, 19 iunie, în Piața Vasile Milea din municipiul Pitești.

„Nu o sancționați pe doamna doctor Geanina Hagimă! Opriți hărțuirea medicilor care își ascultă conștiința! În data de 22 iunie, vom manifesta democratic în fața Colegiului Medicilor Argeș din Pitești (la intersecția străzilor Ion Câmpineanu și Aleea Florilor) între orele 11.00-14.00 împotriva hărțuirii și discriminării practicate de conducerea CMR la adresa d-nei dr Geanina Hagimă și a medicilor de bună credință care aleg să spună adevărul științific în spațiul public ca noi să putem beneficia de o informare obiectivă”, anunță, pe Facebook, organizatorii acestei manifestări.

În sprijinul dr. Geanina Hagimă a mai fost organizată o manifestare de susținere, pe 31 mai, în București, în fața Colegiului Medicilor din România. La manifestare au participat mai multe persoane care au fost revoltate de ancheta disciplinară declanșată față de doctoriță.

Geanina Hagimă este medic primar de obstetrică-ginecologie. Aceasta își desfășoară activitatea într-un cabinet privat, în municipiul Pitești, încă din anul 2015, având o vastă experiență în domeniu. Deși a lucrat, în urmă cu câțiva ani, și la Spitalul Județean Argeș, dr. Geanina Hagimă susține, în CV-ul său, că și-a dat demisia de la această unitate medicală, în anul 2016, din cauza „deficiențelor organizaționale, lipsei mijloacelor de lucru și lipsei rezolvării acestor deficiențe, deși au fost sesizate în scris”.

A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea