Preotul-afacerist Florin Păcioianu, apariție surpriză la noua biserică de la Slănic

Praznic închinat Sfintei Treimi, la începutul săptămânii trecute, la mănăstirea argeșeană Slănic. După ani de așteptare și eforturi susținute, a fost sfințită noua biserică cu hramurile: Sfânta Treime, Nașterea Maicii Domnului și Sfântul Cuvios Teofil Mărturisitorul, ridicată în perioada anilor 1991 – 2022.

Slujba de târnosire a fost săvârșită de un sobor de ierarhi din care au făcut parte: Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Arhiepiscopul Iașilor și Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscop al Râmnicului și Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscop al Argeșului și Muscelului. După săvârșirea slujbei de sfințire, înalții ierarhi au oficiat Sfânta Liturghie în Altarul de Vară, fiind înconjurat de un ales sobor de preoți și diaconi.

 

Ierarhul Argeșean a amintit în cuvântul său că mănăstirea Slănic este locul binecuvântat de Dumnezeu care a dat Bisericii Ortodoxe din România pe cei doi vrednici ierarhi prezenți la acest eveniment.

 

Între anii 2012-2013, au fost întreprinse mai multe lucrări de refacere a clădirilor vechi și de construire a unor noi spații monahale. Totodată au fost continuate lucrările la noua biserică fiind terminată pictura în tehnica fresco, o lucrare deosebită realizată de către ierodiaconul pictor bisericesc Ilie Bobăianu, viețuitor al Mănăstirii Slănic. Întrucât biserica prezenta urme de degradare, s-a impus realizarea unui proiect de restaurare și înfrumusețare, inclusiv a picturii murale. Acesta a fost subvenționat printr-un proiect al Companiei Naționale de Investiții, prin bunăvoința directorului general, Irina-Manuela Pătrășcoiu și a lui Mihai Busuioc, actual Președinte al Curții de Conturi.

Marin Meculescu și Ștefan Lăzăroiu au sprijinit renovarea lăcașului de cult

Lucrările au constat în reacoperirea bisericii cu tablă din titan-zinc de către firma S.C. Valcon Roofs S.R.L., reprezentată de Baciu Virgil, renovarea fațadelor exterioare, eradicarea igrasiei, realizarea drenajelor, înlocuirea ușilor de la intrarea în biserică, montarea instalației electrice și termice, și placarea pardoselii cu marmură verde.

Prin ajutoare generoase provenite de la Secretariatul de Stat pentru Culte, prin bunăvoința ministrului Secretar de Stat Victor Opaschi, de la Consiliul Județean Argeș, cu aprobarea președintelui Ion Mînzînă, a credincioșilor, sponsorilor și a multor oameni de bine, știuți numai de Dumnezeu, au fost continuate lucrările, înlocuindu-se mobilierul din biserică, stâlpii din pridvor, treptele de la biserică, realizându-se și un ancadrament sculptat în piatră pentru ușa de la intrare, împodobită cu două icoane în mozaic, realizate de Bozgă Laurențiu, reprezentându-i pe Sfinții Apostoli Petru și Pavel, conform arhiepiscopiaargesuluisimuscelului.ro.

Aleea de la intrare, amenajarea spațiului de parcare din fața mănăstirii, ridicarea unui frumos altar de vară în partea de est a bisericii mici, în anul 2015 cu hramul Schimbarea la Față, recondiționarea drumului către mănăstire, precum și alte lucrări extrem de necesare, toate au fost posibile cu sprijinul substanțial al familiei Meculescu din Municipiul Pitești, Județul Argeș, reprezentată de Marin Meculescu. De asemenea, cu ajutorul familiei Lăzăroiu Ștefan, aleile din incintă au fost placate cu dale din piatră.

Surprinzătoare a fost și apariția, în haine preoțești, a afaceristului Florin Păcioianu, de la Drum Construct Logistik.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea