Cristian Boureanu a atacat România la CEDO pentru condamnarea pentru ultraj!

# „Am stat 60 de zile în arestul central și două zile la Rahova”, spune fostul deputat

Fostul deputat Cristian Boureanu, ani buni președinte al PDL Argeș, a fost invitat la podcastul „Acasă la Măruță” care s-a difuzat săptămâna trecută. După 8 ani în care nu a mai dat interviuri în presă, Boureanu a vorbit despre subiecte sensibile din viața luni, de la dragoste, la condamnări penale. Fostul politician a povestit episoade care au făcut deliciul presei de scandal, de-a lungul vremii. Așa a dezvăluit că a dat România în judecată la CEDO, pentru condmnarea în dosarul de ultraj, considerându-se nevinovat.

„Am de doi ani proces cu trei capete de acuzare la CEDO – Cristian Boureanu vs. România”

 

În noaptea de 8-9 iunie 2017, Boureanu a fost implicat într-un scandal de proporții. După ce a plecat de la o petrecere, în stare avansată de ebrietate, fostul parlamentar a fost oprit de polițiști în trafic. Boureanu se afla pe scaunul din dreapta al mașinii sale și a fost acuzat că a înjurat și a lovit un polițist care i-a cerut să se legitimeze. În final, fostul deputat de Argeș a fost condamnat la doi ani și două luni de închisoare cu suspendare pentru ultraj. Durerea e că Boureanu a primit recent o altă condamnare, de 4 ani și 3 luni cu executare, într-un dosar în care este acuzat de trafic de influență pentru atribuirea unui contract de reabilitare a unor tronsoane de cale ferată. Decizia ÎCCJ nu este definitivă, dar posibilitatea ca Boureanu să ajungă după gratii există.

Povestindu-și viața tumultoasă, Boureanu a mărturisit că a dat România în judecată la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, pentru condamnarea pe care a primit-o în dosarul de ultraj. Episodul l-a costat scump pe fostul politician. S-a ales cu  8 dinți sparți, dublă fisură de maxilar, un os de la maxilar care a străpuns canalul auditiv și a ajuns în arestul poliției pentru două luni de zile.

„S-a băut foarte mult, era petrecere rusească. Eram eu și Laura, iubita mea de atunci. Băusem foarte mult... Nu regret acea noapte! Nu regret că am fost în arest. Pentru mine a fost o schimbare de viață extrem de importantă. M-a costat foarte mult, dar aveam o grămadă de oameni în jurul meu care îmi sugeau energia.  Eu nu vreau să-mi dau cu părerea despre justiția din România. Eu spun doar atât: noroc că au ieșit camerele de luat vederi după 43 de zile, (cu imaginile din noaptea incidentului, n.red) pentru că eu luam 7 ani în pușcărie. În final am luat doi ani și două luni cu suspendare. Eu am fost introdus în arest cu toate traumele pe care le aveam, 8 dinți sparți, dublă fisură de maxilar, un os de la maxilar care a străpuns canalul auditiv. Trei zile n-au lăsat-o pe Laura să intre să-mi aducă nimic. Eu am făcut o prostie atunci. M-au dus în spital sâmbătă dimineață și eu am semnat să ies pe propria răspundere pentru că știam că sunt nevinovat. Mare greșeală am făcut. Dacă rămâneam în spital n-ajungeam niciodată în arest. Dar repet. Mie tot nu îmi pare rău. Pe mine nu m-a întrebat nimeni ce s-a întâmplat în seara aia, dintre prietenii mei. Tatăl meu nu m-a întrebat niciodată ce s-a întâmplat în seara aia. Când am vrut să-i povestesc mi-a zis că a văzut la televizor. Fratele meu nu m-a întrebat nimic. Și nici eu nu am povestit la nimeni până mai acum un an. Adică după ce mi-am terminat și munca în folosul comunității. Am stat 60 de zile în arestul central și două zile la Rahova. Am de doi ani proces cu trei capete de acuzare la CEDO – Cristian Boureanu vs. România. E mare lucru că e pe rol acolo. Plângerea mea e pe niște mizerii care s-au întâmplat în dosar, dar n-o să intru în amănunte”, a declarat Boureanu la podcastul „Acasă la Măruță”.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea