Doctorița Mioara Pavelescu Motoc – trimisă în judecată în trei dosare penale pe parcursul ultimilor doi ani

Continuă necazurile pentru doctorița Mioara Pavelescu (fostă Motoc). După ce în martie 2022 aceasta a fost trimisă în judecată sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune și delapidare, câteva luni mai târziu, în iunie, a fost trimisă, din nou, în judecată pentru înșelăciune.

Inculpata este cercetată pentru fapte petrecute în urmă cu câțiva ani, când îndeplinea calitatea de administrator al societății Andreea Motoc SRL. Ambele dosare sunt înregistrate la Tribunalul Argeș.

În unul dintre ele, instanța a dispus chiar începerea judecății cauzei. „În temeiul art. 346 alin. 4 C.proc.pen., dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpata PAVELESCU (fostă MOTOC) MIOARA, trimisă în judecată prin Rechizitoriul nr. 393/P/2016 din 28.02.2022 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înșelăciune, în formă continuată, prev. de art. 244 alin. 1 C.pen. cu aplic. art.35 alin 1 C.pen. ?i cu aplic. art. 5 alin. 1 C.pen., și delapidare, în formă continuată, prev. de art. 295 alin. 1 rap. la art. 308 alin. 1 rap. la art. 309 C.pen. cu aplic. art.35 alin 1 C.pen., ambele comise în concurs real, cu aplic. art. 38 alin. 1 C.pen, și pe părțile civile DIMA MARIAN, SC CHEMOMED INTERTRADING SRL, SC SANA ZONE TRADING SRL, SC ANDREEA MOTOC SRL, în faliment, prin lichidator judiciar AKTIV-LEX INSOLVENTA SPRL și STATUL ROMÂN prin ANAF – DGRFP Ploieşti - AJFP Argeş. În temeiul art. 275 alin.3 C.proc.pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu dreptul de a formula contestaţie în termen de 3 zile de la comunicarea încheierii”, se arată în hotărârea Tribunalului Argeș. Mioara Pavelescu a contestat decizia judecătorilor, iar dosarul s-a mutat la Curtea de Apel Pitești.

Doctoriței i se impută, în acest dosar, un prejudiciu de peste 5,7 milioane de lei (aproximativ 1,1 milioane de euro). „Fapta inculpatei P. M., care, în perioada 19.12.2014-27.11.2015, în baza aceleași rezoluții infracționale și prin acte repetate, l-a indus în eroare pe numitul D. M, reprezentant al SC S.Z.T. SRL și SC C. I. SRL, pentru a-i livra mai multe produse medicamentoase, prin prezentarea ca neadevărată a faptului mincinos că în conturile societății administrate există disponibil bănesc la momentul în care a emis biletele la ordin către SC S.Z.T. SRL, fără de care nu ar fi fost livrate mărfurile respective și creând un prejudiciu în dauna societăților menționate anterior în cuantum de 3.005.917,31 lei, întrunește elemente constitutive ale infracțiunii de înșelăciune,  în formă continuată”. Procurorii argeșeni mai susțin că: „Totodată, fapta inculpatei, care, în calitate de administrator al societății comerciale Andreea Motoc SRL, în perioada 01.01.2014-24.06.2016, în baza aceleași rezoluții infracționale și prin acte repetate și-a însușit în interes personal suma de 2.716.516,84 lei, care reprezintă încasările societății, întrunește elemente constitutive ale infracțiunii de delapidare, în formă continuată”, se arată în rechizitoriul procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș.

În noul dosar, înregistrat pe 7 iunie la Tribunalul Argeș, doctorița este acuzată de înșelăciune, în formă continuată. În dosar s-a constituit parte civilă un fost partener de afaceri, nemulțumit că doctorița nu i-a restituit împrumuturile acordate.

Amintim că Mioara Pavelescu a mai fost trimisă în judecată într-un alt dosar penal, în 2021, pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals în formă continuată, participaţie improprie la fals intelectual. Dosarul a fost înregistrat în ianuarie 2021 la Judecătoria Pitești, iar în cauză s-a constituit parte civilă Unicredit Bank SA.

A.V.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea