Dosarul ”Consultanța” este în pronunțare de aproape opt luni!

# Judecătorii Inaltei Curți ar putea să se pronunțe în această săptămână

Celebrul dosar ”Consultanța” se află, în pronunțare, de aproape opt luni, la Înalta Curte de Casație și Justiție. În cauză s-a pronunțat, o dată, un complet de trei judecători de la ÎCCJ, apoi un complet de cinci judecători a dispus rejudecarea cauzei. Procesul a fost reluat, iar dosarul a rămas în pronunțare încă din octombrie 2021. De atunci, lună de lună, se amână decizia! Luna trecută, pe 12 mai, instanța a amânat pronunțarea la data de 10 iunie. Apoi, s-a amânat pentru 21 iunie – prima amânare dată în aceeași lună, semn că se dorește finalizarea dosarului înaintea vacanței judecătorești. Așadar,  se așteaptă decizia noului complet de trei judecători. Apoi dosarul va pleca, odată pentru totdeauna,  spre completul de cinci. Cu avocați, cu cheltuieli, cu primari, foști primari, cu procurori, cu martori și o întreagă – nouă – punere în scenă…

 

 

Amintim că, în vara anului 2018, Mircea Drăghici şi Constantin Nicolescu au fost achitaţi în cauza în care au fost trimişi în judecată de procurorii DNA Piteşti pentru fapte de corupţie alături de 38 de primari şi viceprimari de comune (la momentul săvârșirii faptelor), un fost director executiv al Agenţiei de Implementare a Proiectelor Argeş şi două angajate ale unei firme de consultanţă. În total, 43 de persoane au fost trimise în judecată pe 23 noiembrie 2015,  într-un dosar cu un prejudiciu de aproape un milion de lei, reprezentând paguba presupus adusă unui număr de 35 de unităţi administrativ-teritoriale prin încheierea unor contracte de consultanţă cu o firmă apropiată lui Mircea Drăghici. Judecătorii l-au achitat pe Mircea Drăghici constatând că fapta nu există, iar în cazul lui Constantin Nicolescu magistraţii au considerat că nu există probe că fostul preşedinte al CJ Argeş a săvârşit infracţiunea de folosire a influenţei.  Spre sfârșitul anului 2019, un complet de cinci judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a anulat decizia și a dispus rejudecarea cauzei de la zero. Hotărârea instanţei supreme a fost luată în baza deciziei Curţii Constituţionale privind rejudecarea unor dosare care au fost soluţionate de completuri de judecată de la Înalta Curte nespecializate în cazuri de corupţie.

# Bebe Ivan, primarul de la Băbana: Sunt foarte multe persoane inculpate. Pentru fiecare, instanța trebuie să scrie, în parte, ceva. Durează, nu este un dosar ușor. Se rejudecă, alte declarații, alte probe, alți metri cubi de hârtii…

# Redactor: Pe cine ați angajat să vă reprezinte?

# Bebe Ivan: Nu am angajat avocat. Am primit un apărător din oficiu. Vă dați seama, se judecă niște fapte comise prin 2008. Dosarul este prin instanțe din anul 2015… Probabil că decizia va fi influențată și de ultimele decizii ale Curții Constituționale. Sunt multe care s-au întâmplat recent și care, probabil, au dus la toate aceste amânări…

# Redactor: Cine altcineva nu mai are apărător ales dintre primarii din Argeș?

# Bebe Ivan: Trei persoane – fostul primar de la Domnești, Nicolae Smădu, fostul primar de la Uda, Marcel Ciobanu, și eu. Sunt singurul rămas în viață din cele trei nominalizări…

Poate mai trebuie menționat că Nicolae Smădu, primarul Domneștiului, s-a stins din viață la doar 57 de ani în urma unui atac cerebral. Fostul primar din Uda, Marcel Ciobanu, a murit la doar 51 de ani, la o diferență de doar câteva zile de la decesul primului…

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea