Primarul Ion Georgescu a testat ochelarii care simulează efectele consumului de alcool și droguri

 

 

Specialiștii Centrului Regional de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CRPECA) Pitești desfășoară mai multe activități de prevenire a consumului de droguri, în perioada 24-25 iunie, în cadrul festivalului Rock*N Ride de la Mioveni.

Sub mottoul Agenției Naționale Antidrog „UNIȚI PENTRU VIAȚĂ!”, Centrul Regional Antidrog Pitești, condus de comisarul de poliție Daniel Gheorghe, în parteneriat cu Inspectoratul de Poliţie Judeţean Argeș și Primăria Orașului Mioveni, derulează, în acest weekend,  activități de prevenire a consumului de droguri în cadrul Festivalului Rock*N Ride din zona de picnic Făget-Mioveni.

 

Toate persoanele interesate vor putea experimenta „ochelarii de droguri”, care simulează efectele resimțite de consumatorii de substanțe psihoactive (mai exact efectele psihomotorii), precum și „ochelarii de alcool” care simulează o intoxicație puternică de alcool. Printre cei care au încercat acești ochelari s-a aflat și Ion Georgescu, primarul orașului Mioveni.

Testarea ochelarilor care simulează efectele consumului de alcool și droguri este atractivă pentru toate grupele vizate, participanţii trăind, astfel, o realitate deformată. Dezorientarea în spațiu, modificarea culorilor, vizibilitatea limitată, vederea dublă, aprecierea greşită a distanţelor (aproape-departe), confuzia,  nesiguranța puternică și senzația de pierdere a controlului sunt doar câteva dintre experiențele pe care le vor încerca persoanele care vor purta aceste tipuri de ochelari.

Activitățile vizează informarea și conștientizarea tinerilor și adulților asupra efectelelor medicale, psihologice și sociale ale consumului de substanţe psihoactive, precum şi promovarea unui stil de viaţă sănătos. De asemenea, vor fi distribuite materiale informative de prevenire a consumului de droguri și vor fi oferite informații cu privire la serviciile centrelor de prevenire, evaluare și consiliere antidrog.

„Activitățile sunt circumscrise direcției de acțiune: Reducerea cererii de droguri - domeniului prioritar intitulat  Prevenirea Consumului de Droguri” din cadrul Planului de Acțiune pentru implementarea Strategiei Naționale în domeniul Drogurilor 2022-2026”, informează conducerea Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Argeș.


Alex Vlaicu

 

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea