Piteșteanul Robert Glință, al 5-lea în lume la proba de 50 m spate

UPDATE: Răsturnare de situaţie în proba în care a concurat Robert Glinţă. Americanul Justin Ress, iniţial descalificat după finala probei de 50 m spate de la CM de nataţie, pe care o câştigase, a făcut contestaţie şi a avut câştig de cauză, astfel că rezultatul său este recunoscut, a anunţat FINA. Ca urmare a acestei decizii, Robert Glinţă coboară pe locul cinci.

TEXTUL INIȚIAL: Glință și-a încheiat, sâmbătă seara, prezența în probele de natație de la Campionatul Mondial de înot pentru seniori de la Budapesta.

Piteșteanul a obținut un nou rezultat foarte bun. Glință s-a clasat pe locul 4 în finala probei de 50 m spate. A fost la 6 sutimi de medalie.

 

Robert a înotat în finală cu timpul de 24.57, terminând proba pe locul al patrulea, la egalitate cu grecul Apostolos Christou. Finala a avut parte de arbitraj video care s-a încheiat cu descalificarea americanului Ress, cel care terminase primul.

Titlul mondial a revenit deținătorului recordului mondial pe această distanță, Hunter Armstrong (SUA), cu 24.14.

În vârstă de 25 de ani, Robert Glință – primul campion european de seniori al României în bazin de 50 m, aur la 100 m spate, la Budapesta 2021 – își încheie astfel evoluția la Mondialele din acest an cu un loc patru în proba de 50 m spate și un loc opt în proba de 100 m spate.

Alex Vlaicu

Foto: FRNPM - Facebook

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea