Argeș - Rata de promovabilitate la Bacalaureat a fost de 73,4%. Niciun candidat cu media 10

 

# Cea mai mare medie din județ îi aparține unui elev de la Colegiul Național „Alexandru Odobescu”

În acest an s-a înregistrat cea mai mare rată de promovabilitate a examenului de Bacalaureat din ultimii 10 ani (înainte de soluționarea contestațiilor). Ministerul Educației a publicat luni, 27 iunie, rezultatele obținute de absolvenții studiilor liceale care au susținut probele examenului național de bacalaureat în sesiunea iunie-iulie 2022.

Astfel, la nivelul candidaților din promoția curentă s-a înregistrat la nivelul județului Argeș o rată de promovabilitate de 78,6%. În această privință, Argeșul ocupă locul 13 la nivel național, la egalitate cu Alba.

Dacă includem și candidații din promoțiile trecute, în Argeș rata de promovabilitate este de 73,4%, mai mare față de cea de anul trecut (71,8%).

Deși în județul nostru niciun elev nu a trecut examenul cu media 10, au existat 738 de elevi cu medii între 9.00 și 9.96. DIntre aceștia 515 au obținut medii între 9.00 – 9.49 și 223 între 9,50 -9.96. Cea mai mare medie din județ îi aparține unui elev de la Colegiul Național „Alexandru Odobescu”, care a promovat examenul de Bacalaureat cu media 9,96, după cum urmează: 10 la Limba și literatura română, 9,90 la Matematică și 10 la Informatică. Urmează apoi trei elevi de la Colegiul Național „Dinicu Golescu” Câmpulung, unul cu media de 9,93 și alți doi cu 9,9.

 

Vezi rezultatele pe județul Argeș, aici: http://bacalaureat.edu.ro/Pages/JudetRezultMedie.aspx?jud=2

3015 candidați din Argeș au promovat BAC-ul

În Argeș au promovat examenul 3.015 candidați, iar 1086 au fost respinși. În acest an s-au înscris la BAC, în județul nostru, 4246 de candidați, dintre care 141 nu au fost prezenți, iar patru au fost eliminați pentru fraudă în timpul probelor.

Contestațiile pot fi depuse/transmise astăzi, 27 iunie, în intervalul orar 12:00 - 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației este finală și poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.

Rezultatele finale (după soluționarea contestațiilor) vor fi anunțate în data de 1 iulie.

Alex Vlaicu

 

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea