Programul „Masă caldă în școli” va ajunge în 300 de unități de învățământ din toată țara

# Tariful pe meniu va crește de la 10 la 15 lei

Ministerul Educației intenționează ca din această toamnă să extindă programul „Masă caldă în școli”, de la 150 la 300 de școli din întreaga țară. Beneficiari sunt preşcolarii şi elevii din unităţi de învăţământ preuniversitar de stat. De asemenea, va crește și tariful care va fi alocat fiecărui meniu, la 15 lei, în prezent fiind de 10 lei.

În anul școlar 2021-2022 numai două școli din Argeș au beneficiat de masă caldă. Este vorba de Școala Gimnazială Nr.1 Valea Mare Pravăț și Școala Gimnazială Vulpești, din comuna Buzoești. Rămâne de văzut dacă alte școli din Argeș vor beneficia de acest program începând din 5 septembrie.

 

 

Potrivit proiectului de ordonanță, pus deja în dezbatere publică, “În anul şcolar 2022-2023, pe perioada desfăşurării cursurilor, preşcolarilor şi elevilor din 300 de unităţi de învăţământ preuniversitar de stat, denumite în continuare unităţi-pilot, li se acordă, cu titlu gratuit, un suport alimentar constând într-o masă caldă pe zi, sau, după caz, într-un pachet alimentar, în limita unei valori zilnice de 15 lei/beneficiar, inclusiv taxa pe valoarea adăugată.”, potrivit Edupedu.ro.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea