Ministrul Educației: „Profesorii care au înregistrat diferenţe de punctaj la grilă nu vor mai corecta”

# Sorin Cîmpeanu: „Se confirmă slaba calitate a educației în mediul rural”

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, pune tunurile pe profesorii care fac greșeli la corectarea lucrărilor de la Evaluarea Națională. În anii trecuți au existat erori majore în acest sens, iar Cîmpeanu a semnalat probleme chiar la corectarea grilelor din acest an. Din 2023, dascălii incriminați nu vor mai corecta. Același lucru l-a spus ministrul și anul trecut, dar n-am auzit ca vreun profesor cu „antecedente” să fi fost ținut pe tușă.

”În judeţul Dâmboviţa, în care am avut evaluare digitală, doar 7 lucrări din aproape 4.000 de lucrări au înregistrat diferenţe mai mari de un punct între evaluatorul 1 şi evaluatorul 2. Fiind corectare digitală, sistemul a remarcat instantaneu diferenţe mai mari de un punct şi le-a redirecţionat către alţi doi evaluatori. Aceste lucruri au putut fi reglate într-o manieră cât se poate de eficientă.

Pe de altă parte, un semn de îngrijorare avem, deoarece am observat situaţii în care la componenta de grilă au fost diferenţe de evaluare, lucru care este inadmisibil. Dacă la altfel de subiecte putem să înţelegem că există diferenţe de notare, la grilă nu ar fi niciun fel de explicaţie. Am reuşit să corectăm aceste lucruri şi, mai mult decât atât, cunoaştem şi profesorii care au înregistrat diferenţe de punctaj la partea de grilă, lucru pe care, repet, îl consider inacceptabil.

Nu vor mai corecta şi vom vedea, atunci când vom intra într-o rutină a lucrurilor vom vedea care sunt acele şcoli în care, iată un alt avantaj al corectării digitale, avem corectarea pe itemi cu competenţele corespondente. În momentul în care la un anumit item care corespunde unei anumite competenţe, toţi elevii dintr-o şcoală au înregistrat rezultate slabe, e clar că acolo avem probleme cu procesul de predare şi cu cadrul didactic", a declarat Sorin Cîmpeanu., potrivit Antena 3.

Sorin Cîmpeanu: „Se confirmă slaba calitate a educației în mediul rural”

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat, după afișarea rezultatelor la Evaluarea Națională, că în mediul rural elevii sunt foarte slab pregătiți. De altfel, de-a lungul timpul s-a demonstrat că școlile de la țară nu se ridică la nivelul celor de la oraș. Și totuși nu se face nimic pe tema asta. Toți miniștrii Educației pe care i-a avut România după revoluție s-au complăcut în situația de a trata școala din mediul rural ca pe o Cenușăreasă.

Iar în acest an, elevii din mediul rural au reconfirmat, prin rezultate, că sunt mult mai slab pregătiți decât colegii lor de la școlile din oraș.

„La Evalurea Națională am avut 60% elevi din mediul urban și 40% elevi din mediul rural. Din păcate, se confirmă, slaba calitate a educației, în mediul rural. Rămâne principala problemă. În mediul rural am avut medii sub 5 de trei ori mai multe decât în mediul urban.”, a declarat Cîmpeanu.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea