Parlamentul a adoptat legea care permite împușcarea urșilor

# Ministrul Mediului: „Asigurăm protecția speciilor, dar protejarea oamenilor este prioritatea noastră!”

Se face lumină! Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a anunțat că parlamentarii au adoptat legea care permite împușcarea urșilor agresivi. Până acum, urșii au făcut prăpăd chiar în localități din Argeș, dar legea permitea maxim relocarea animalelor în alte zone. Noua lege însă vine în scopul de a proteja oamenii de atacurile urșilor. Cel puțin așa spune ministrul Mediului!

„Sunt soluții imediate, imperios necesare în condițiile înmulțirii atacurilor de urs”

 

„Parlamentul a adoptat a doua oară, după reexaminarea cerută de președintele Klaus Iohannis, legea care permite intervenția imediată împotriva urșilor periculoși, nu doar în interiorul, ci și în exteriorul localităților. Încă de anul trecut este în vigoare Ordonanța de Urgentă, inițiată de mine, ce a permis intervenția în intravilan. Prin completările aduse de Parlament, acum avem o reglementare și pentru situația în care acest pericol apare în extravilan. Totodată, la inițiativa noastră, cheltuielile administrațiilor locale privind permanența și intervenția imediată vor fi decontate de către Ministerul Mediului. Împreună cu ordinul de ministru prin care am stabilit cotele de intervenție și prevenție avem, în sfârșit, toate instrumentele pentru a salva vieți, pentru a apăra viața și bunurile oamenilor împotriva urșilor deveniți agresivi.

Sunt soluții imediate, imperios necesare în condițiile înmulțirii atacurilor de urs și a pagubelor provocate de aceste carnivore mari, pe fondul creșterii constante a populației de urs brun din cauza unui management impropriu. Soluția pe termen lung rămâne gestionarea corectă a populației de urs.

Ministerul Mediului derulează un proiect de 10 milioane de euro pentru estimarea populației de urs brun cu ajutorul unor metode științifice moderne, proiect care va avea ca rezultat scăderea numărului conflictelor om-urs, conservarea habitatului natural al ursului, respectiv managementul durabil al speciei”, a declarat Tanczos Barna, pe pagina sa de Facebook.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea