Alina Gorghiu a preluat, interimar, funcția de președinte al Senatului după demisia lui Cîțu

Florin Cîţu a decis, miercuri, să demisioneze din funcția de președinte al Senatului, după ce grupul senatorilor PNL l-a informat că îi retrage sprijinul politic pentru această funcţie. Demisia lui Cîțu vine în urma criticilor legate de coaliția de guvernare. Conducerea interimară a Senatului va fi preluată de Alina Gorghiu, președintele PNL Argeș.

Cîțu a confirmat într-o declarație de presă că a demisionat de la șefia Senatului după ce colegii săi nu au fost de acord cu declarațiile privind măsurile guvernamentale.

„Preşedintele partidului şi secretarul general mi-au cerut demisia, mi s-a spus că mi s-a retras sprijinul partidului, este o funcţie politică, binenţeles că în aceste condiţii, nu am vrut să îi pun în situaţia penibilă să voteze unii dintre ei împotriva conducerii partidului şi am decis, am luat această decizie personal, repet, pentru a nu crea probleme Partidului Naţional Liberal”, a declarat Cîțu.

Întrebat pe cine a supărat atât de tare încât i s-au luat toate funcţiile, Cîţu a răspuns: ”PSD. PSD este, sunt cei pe care i-am supărat, dar repet, trebuie să ne uităm la rezultatele acestei guvernări. (..) Eu vă spun că doar pe ei i-am supărat”.

Alex Vlaicu

sursa foto: Inquam Photos/ George Călin

 

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea