Sute de credincioși au participat la hramul Catedralei din Mioveni

# Spectaculosul locaş de cult este cel mai mare din cuprinsul Eparhiei Argeşului şi Muscelului.

 

Orașul Mioveni a îmbrăcat, miercurea trecută, haine de sărbătoare. Catedrală construită în centrul urbei, închinată Sf. Ap. Petru şi Pavel, şi-a sărbătorit hramul. Sute de credincioşi au participat la Sfânta Liturghie oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, împreună cu un sobor de preoți și diaconi.

 

Momentul a fost deosebit pentru comunitatea orașului Mioveni datorită faptului că Ierarhul Argeșean a săvârșit și slujba de sfințire a unei troițe din lemn care a fost așezată în curtea bisericii. Aceasta a fost executată de meșterul  argeșean Nicolae Baicu din Rădești și a fost realizată cu sprijinul financiar al primăriei orașului Mioveni.

În cuvântul rostit, Chiriarhul Eparhiei a vorbit despre viața Sfinților Apostoli Petru și Pavel care au devenit ocrotitorii orașului Mioveni.

Piatra de temelie a impunătoarei catedrale a fost aşezată în 29 iunie anul 1993, de către Întâistătătorul Eparhiei, Înaltpreasfinţitul Părinte Calinic.

La îndemnul Chiriarhului Eparhiei Argeşului şi Muscelului un grup de iniţiativă, coordonat de preoţii bisericii Sf. Mc. Gheorghe din oraş, a făcut toate demersurile necesare contruirii unui asemenea edificiu de cult.

Existând doar o singură biserică în oraş, iar numărul locuitorilor fiind foarte mare, noua catedrală a fost proiectată la dimensiuni impresionante, fiind în prezent cel mai mare locaş de cult din cuprinsul Eparhiei Argeşului şi Muscelului.

Fondurile necesare construcţiei până la cota 0 au venit din partea populaţiei şi a unor sponsori.

Secretariatul de Stat pentru Culte şi Consiliul Judeţean Argeş au avut în acest sens o contribuţie hotărâtoare, conform paginii electronice arhiepiscopiaargesuluisimuscelului.ro

Costurile fiind foarte mari, lucrările au fost preluate ulterior de Consiliul Local al Primăriei Mioveni care a direcţionat în fiecare an sume semnificative pentru definitivarea construcţiei.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea