Niciun liceu din Argeș cu promovare 100% la Bacalaureat!

 

 

În urma afișării rezultatelor finale la Bacalaureat, niciun liceu din Argeș nu a reușit să obțină o promovabilitate de 100% pentru toți candidații. La nivelul județului Argeș, rata de promovare pentru absolvenții clasei a XII-a este de 76.81%, după cum urmează:

- pentru absolvenții cursurilor de zi: 77.27%

- pentru absolvenții cursurilor seral: 32.14%2

- pentru absolvenții cursurilor de frecvență redusă: 30.77%.

Totodată, precizăm faptul că, pentru județul Argeș, variația ratei de promovare față de rezultatele inițiale (înainte de contestații) este de 3.36%.

Diferențe de peste 2 puncte în urma rezolvării contestațiilor la Bacalaureat!

Ministrul Educației, Ѕorin Cîmpeanu, a anunțat că, după contestațiile de la Bacalaureat,  în cazul a 120 de lucări au existat diferențe de peste două puncte. Multe din aceste lucrări au fost din Argeș. Româna și istoria le-au dat de cap profesorilor evaluatori.

„120 de lucări cu peste 2 puncte diferență în urma rezolvării contestațiilor. Jumătate din aceste note schimbate, în patru județe: Maramureș, Ialomița, Argeș, Constanța. Vom analiza punctual cazurile care au dus la aceste diferențe. Au fost erori materiale, de transcriere din borderou, erori de interpretare, mai ales la română și la istorie și diferențe complet nejustificate”, a declarat ministrul, în cadrul unei conferințe de presă.

Două medii de 10 la Bacalaureat, în Argeș, după contestații!

Doi absolvenți de liceu din Argeș au obținut medii maxime la Bacalaureat, după contestații. Este vorba despre un elev al Colegiului Național „Alexandru Odobescu”, din Pitești și un elev de la Colegiul Național „Ion C. Brătianu”, din Pitești. Înainte de contestații, Argeșul figura la nivel national cu nicio medie de 10.

În țară, după afișarea rezultalor finale, numărul mediilor de 10 a crescut la 222 de la 162. Adică încă 60 de elevi din toată țara au reușit să obțină medii perfecte.

 

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea