Ministrul Educației pune tunurile pe primarii care nu plătesc bursele elevilor!

# ”Nu plăteşti burse elevului, se cheamă deturnare de fonduri”

Ministerul Educaţiei intră în forță peste primarii care refuză să plătească burse elevilor. În acest sens, ministrul Sorin Cîmpeanu pregătește o reformă care va fi aplicată în sistemul de alocare a burselor școlare. Va crește bugetul pentru burse, iar edilii care nu plătesc vor fi sancționați.

 

„Vom propune o reformă a sistemului de alocare a burselor elevilor. Această reformă va presupune o creştere foarte importantă de buget şi va presupune de asemenea şi cuantumuri minime care să fie garantate inclusiv prin existenţa unor mecanisme care să permită rapid sancţionarea acelor situaţii în care elevii nu primesc acele burse sociale la care au dreptul. De asemenea, vom avea şi burse de încurajare a excelenţei mult mai mari decât până acum.

 

Autorităţile locale trebuie să plătească aceste burse pentru că, spre deosebire de perioada dinainte de 2020, când aceste burse se plăteau din bugetul autorităţilor locale, acum banii aceştia vin de la bugetul de stat. Nu plăteşti burse elevului, se cheamă deturnare de fonduri”, a arătat ministrul, într-o conferinţă de presă.

Vrem să avem prevederi pentru a putea sancţiona acele situaţii în care nu se respectă acest cuantum minim”, declarat Cîmpeanu., potrivit Edupedu.ro.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea