Evaziune fiscală la „păcănele”

Un argeșean a fost trimis în judecată pentru evaziune fiscală. S-a constatat că acesta, în perioada în care a deținut calitatea de administrator la o firmă, care deținea licență  de organizare a jocurilor de noroc tip slot-machine, a înregistrat în actele contabile cheltuieli nereale. Inculpatul ar fi pretins acordarea unor premii în bani, pe parcursul a doi ani, de peste 2,5 milioane de lei, către mai multe persoane. În cele din urmă, firma cu pricina, cu sediul în Curtea de Argeș, a intrat în insolvență. În anul 2016 a fost radiată din registrul comerțului.

 

„Inculpatul…, în perioada  martie 2012- 31 octombrie 2014, acționând cu intenție, în mod repetat și în baza aceleiași rezoluții infracționale, a evidențiat în actele contabile ale societății cheltuieli care nu au avut la bază operațiuni reale în cuantum de 2.549.666 lei, sustrăgându-se de la plata obligațiilor fiscal reprezentate de impozitul pe profit în valoare de 407.946,56 lei”, arată procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș.

 

În urma cercetărilor, A.M, în vârstă de 56 de ani, a fost trimis în judecată pentru evaziune fiscală. În cauză, ANAF s-a constituit parte civilă cu o sumă de peste 2,3 milioane de lei.

Pe 21 iunie, Tribunalul Argeș a dispus începerea judecăţii cauzei, fiind constatată legalitatea sesizării instanţei  Decizia instanței nu este definitivă, inculpatul putând formula contestație.

A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea