Doi afaceriști din Argeș - în judecată pentru evaziune fiscală

Doi oameni de afaceri din Argeș au fost trimiși în judecată de procurori într-un dosar de evaziune fiscală, în urma unor achiziții fictive de bitum. Unul dintre inculpați, R.F.M. este acuzat de evaziune fiscală, în timp ce I.G. de complicitate la evaziune fiscală.

În cauză s-ar fi creat un prejudiciu de aproximativ 121.000 lei. Cei doi argeșeni, administratori de firme la momentul săvârșirii faptelor, sunt acuzați că au pus la cale o șmecherie pentru a scăpa basma curată.

 

R.M.F., din Bascov, este acuzat că ar evidențiat în contabilitatea firmei pe care o administra 19 achiziții de bitum, pe parcursul anului 2015, de la societatea administrată de celălalt inculpat, achiziții care nu au existat în mod real, conform procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș. În realitate, I.G., din Băbana, a facilitat înregistrarea acestor tranzacții. Iar pentru a crea o aparentă legalitate a provenienței mărfurilor a înregistrat achizițiilor, în mod fictiv, la o a treia societate.

Pe fir au intrat anchetatorii, care au descusut întreg șiretlicul. Acum cei doi afaceriști au fost trimiși în judecată. Dosarul a fost înregistrat la Tribunalul Argeș. ANAF s-a constituit parte civilă cu suma de 121.368 lei.

Unul dintre inculpați prestează muncă în folosul comunității în locul zecilor de amenzi pe care le are

Unul dintre inculpați chiar a speriat administrația locală din Bascov cu numărul mare de amenzi neplătite. În martie 2022, față de acesta Primăria Bascov chiar a solicitat instanței înlocuirea amenzilor cu muncă în folosul comunităţii. Bărbatul primise sancțiuni contravenționale în valoare de 7.545 lei. În schimbul amenzilor, R.F.M. va presta 100 de ore de muncă în folosul comunității. „Admite cererea formulată de reclamanta U.A.T Bascov reprezentată prin Primar, cu sediul în ... împotriva pârâtului R. F. M... Dispune înlocuirea sancţiunii amenzii în cuantum total de 7545 lei aplicată pârâtului prin procesele verbale de contravenţie nr…, cu prestarea unei activităţi în folosul comunităţii pe durata a 100 ore, pe raza comunei Bascov, judeţul Argeş. Sancţiunea va fi executată prin serviciul specializat al Primăriei comunei Bascov, judeţul Argeş, prin efectuarea de către pârât a activităţilor aprobate prin HCL…”, se arată în hotărârea Judecătoriei Pitești, rămasă definitivă prin neapelare.

A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea