Fostul deputat de Argeș, Cătălin Rădulescu, a ajuns la Înalta Curte cu dosarul de fals revoluționar!

Emoții mari pentru fostul deputat PSD Argeș, Cătălin Rădulescu. Săptămâna trecută, la Înalta Curte de Casație și Justiție au început dezbaterile în cazul contestației pe care Rădulescu a făcut-o împotriva deciziei Curții de Apel București prin care instanța valida probele și dosarul procurorilor DNA de fapte de mare corupție, privind felul în care a obținut titlul de luptător anti-comunist. Iar Rădulescu nu stă pe roze, întrucât are la activ o condamnare la închisoare cu suspendare, într-un alt dosar, care s-ar putea să atârne greu.

În acest dosar fostul deputat argeșean a fost dat pe mâna justiției de către DNA, fapta invocată fiind complicitate la abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite și fals în declarații în formă continuată.

 

Potrivit rechizitoriului, în cursul anului 2016, inculpații Sanda Adrian, Tănase Corina Denisa și Cechi Cristina Valentina (care la data faptelor aveau funcții importante în Secretariatul de stat pentru recunoașterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist, n.red.), cu încălcarea prevederilor Legii nr. 341/2004, ar fi admis cererea de acordare a titlului de „Luptător pentru Victoria Revoluției din decembrie 1989 – Luptător cu Rol Determinant” formulată de inculpatul Rădulescu Cătălin Marian, deși acesta nu îndeplinea una dintre condițiile prevăzute de lege, respectiv pe aceea de a fi desfășurat activități revoluționare într-o localitate în care, în urma acțiunilor și confruntărilor cu forțele de represiune, au rezultat persoane ucise, rănite sau reținute „până la fuga dictatorului” (data de 22 decembrie 1989, ora 12:10).

 

Potrivit documentelor, Cătălin Rădulescu a desfășurat activitate revoluționară doar în Pitești, începând cu data de 22 decembrie 1989, după fuga dictatorului, nicidecum în orașele Timișoara și București, cum s-a lăudat și potrivit documentelor pe care le-a obținut fraudulos, potrivit DNA.

Urmare a acestor demersuri, inculpatului Rădulescu Marian Cătălin i-a fost acordat, prin decret prezidențial, titlul de „Luptător cu Rol Determinant”, cu consecința obținerii, în mod necuvenit, a unei indemnizații de gratitudine în valoare de 2.020 lei/lunar (în total 165.640 lei), începând cu data de 01.01.2015 până în octombrie 2021.

Casa Județeană de Pensii Argeș s-a constituit parte civilă în cauză cu suma menționată mai sus.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea