Activitatea Spitalului Brădet - lăudată de consilierii județeni: „Tratamentul - jos pălăria”

# Un consilier județean PSD solicită ajutorul: „Să dăm atenție puțin drumului de acces”

# Ion Mînzînă, despre drumul cu probleme: „La un moment dat s-au pierdut acolo niște bani și fac obiectul unor alte tipuri de analize”

Spitalul de Recuperare Brădet a făcut subiectul unor discuții în ședința ordinară a Consiliului Județean Argeș de la sfârșitul lunii mai. Serviciile medicale oferite în cadrul unității sanitare, condusă de ec. Constantin Voicu, au fost lăudate de consilierii județeni. Nu același lucru s-a spus însă și de drumul de acces către unitatea medicală, care este un adevărat obstacol în calea pacienților.

„Viața m-a dus și pe mine acolo, ne duce pe fiecare la o vârstă, vă spun, tot respectul pentru ce am văzut acolo, din punct de vedere al dotării, ca și implicare a consiliului județean, pentru tot ce s-a făcut dar în mod special din punct de vedere al managementului, al personalului medical și al personalului auxiliar de acolo. Vă spun, tratamentul jos pălăria, punctualitate, liniște, disciplină, n-am văzut să se enerveze cineva.

O singură recomandare aș face, să dăm atenție puțin drumului de acces pentru că vin oameni din toată țara, știu că este de muncă, știu că este cheltuială, știu că trebuie consolidare, dar parcă este păcat, cu cine discutam, problema drumului o puneau. Cred că ar trebui să facem mai multă publicitate, este păcat, trebuie să fie cunoscut la nivel național. Ce se întâmplă acolo ar trebui să fie cunoscut la nivel național, este ceva deosebit și mulțumim în primul rând consiliului județean și managementului de acolo. Ar fi multe de spus, dar mă opresc aici, o spun din tot sufletul și dl manager, așa cum îl știu eu, este modest ca întotdeauna. Trebuie să ieșim să spunem faptele bune care se întâmplă acolo.”, a precizat consilierul județean Nicolae Tudose, în cadrul ședinței de CJ Argeș din luna mai.

 

Mînzînă, pune punctul pe „i”: „Drumul acela este un proiect de insucces al Consiliului Județean”

Consiliul Județean susține că are în vedere, în viitor, și rezolvarea problemei cu drumul. De altfel, Ion Mînzînă, președintele CJ Argeș, recunoaște că drumul este unul dintre proiectele de insucces ale instituției, care au fost implementate în mandatele trecute. Iar acesta chiar ar face obiectul unor analize… penale.

„Știu că a fost un proiect de success , știu efortul dl manager de acolo, știu că și drumul acela este un proiect de insucces al Consiliului Județean. În viața mai sunt lucruri pe care trebuie să ni le asumăm, mă rog, la un moment dat s-au pierdut acolo niște bani și fac obiectul unor alte tipuri de analize”, a precizat Ion Mînzînă, în cadrul aceleiași ședințe.

A fost finalizat proiectul privind creşterea eficienţei energetice a spitalului

Spitalul de Recuperare Brădet este unul dintre cele nouă spitale aflate în administrarea Consiliului Județean Argeș. El este încadrat în categoria V de competență, fiind oferite servicii de recuperare medicale pentru îngrijirea bolnavilor. Spitalul Brădet este singurul spital de specialitate (recuperare) din regiunea de sud a țării. Serviciile medicale acordate sunt de spitalizare continuă (200 de paturi), ambulatoriu de specialitate organizat într-un singur cabinet medical de recuperare medicină fizică și balneologice.

Pe parcursul anilor, administrația județeană a oferit fonduri considerabile pentru dotarea cu aparatură a spitalului. Mai mult, în acest an, s-a finalizat la Spitalul Brădet un proiect important, pe fonduri europene, implementat de CJ Argeș. Este vorba despre proiectul privind “Creșterea eficienței energetice a Spitalului de Recuperare Brădet”. În cadrul proiectului au fost realizate lucrări de reabilitare termică a sistemului de încălzire şi furnizare a apei calde de consum, iluminat şi ventilare, izolare termică la exterior a părţii opace a faţadelor, termoizolarea exterioară a pereţilor supraterani ai subsolului (soclu), termohidroizolarea terasei/planşeului sub pod şi izolarea termică a planşeului peste subsol, s-a construit și o scară pe structură metalică pentru evacuare în caz de incendiu etc. Valoarea totală a contractului de finanţare a fost de 4.273.336,36 lei, din care 3.160.266,78 lei a reprezentat valoarea totală nerambursabilă solicitată, iar 1.113.069,59 lei, contribuţia beneficiarului

Amintim că spitalul a fost preluat în administrare de Consiliul Judeţean Argeş în anul 2010. "Spitalul de Recuperare Brădet este situat într-o regiune cu tradiţie balneară, apele sulfuroase descoperite de fotograful Ioan Nicolescu în anul 1888, fiind la baza înfiinţării staţiunii Brădet. Clădirea monobloc cu 8 etaje a fost construită în anul 1975. Spitalul oferă şi asigură asistenţă profilactică, curativă şi de recuperare medicală, prin ambulatoriu integrat şi prin spitalizare continuă", precizează Consiliul Judeţean Argeş.

A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea