Ministrul Familiei, Tineretului şi Egalității de Șanse - vizită discretă în Argeș

# Gabriela Firea: „Am cunoscut la Centrul pentru adăpostirea victimelor violenţei domestice din Arges doamne foarte curajoase”

Gabriela Firea, ministrul Familiei, Tineretului şi Egalității de Șanse, a fost în vizită, săptămâna trecută, la Centrul pentru adăpostirea victimelor violenţei domestice din judetul Arges. A fost o vizită discretă, departe de ochii vigilenți ai presei.

 

La întâlnire au participat și reprezentații Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse – secretarele de stat Doina Pârcălabu, Luminița Popescu (ANES) și Anca Hendea.

În cadrul întâlnirii din Argeș, Gabriela Firea a anunțat că 12 femei au murit în urma violenței domestice în primele 3 luni ale acestui an. În aceeași perioadă au fost emise aproape 7000 ordine de protecție. Potrivit datelor prezentate,  69 de femei au decedat anul trecut, tot ca urmare a abuzurilor partenerilor de viață.

„Viața trăită în frică nu e viață! Poveștile femeilor abuzate, victime ale violenței domestice, sunt de nespus. Sunt încă multe victime tăcute, care trăiesc momente de groază neștiute de nimeni, dar sunt și femei care se eliberează încet, încet, de teamă și decid să ceară ajutorul. Am cunoscut la Centrul pentru adăpostirea victimelor violenţei domestice din judetul Arges, doamne foarte curajoase, unele dintre ele și mame.  Dramele lor sunt trase la indigo, violența omului de la care așteptau iubire și ajutor le-a distrus viețile”, a transmis Firea pe contul său de Facebook.

În cadrul Centrului gestionat de DGASPC Argeș, femeile victime ale violenței încearcă să-și revină și să înceapă o viață nouă, în liniște și siguranță, mai spune Gabriela Firea.

„Centrul în care s-au refugiat femeile face parte din Programul Venus derulat de Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse prin Agentia Nationala Pentru Egalitate de Sanse pentru Femei si Barbati (ANES). În țară sunt 42 de locuințe protejate Venus. Sunt hotărâtă ca Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalității de Șanse, prin Agentia Nationala pentru Egalitatea de Sanse intre Femei si Barbati – ANES, să facă toate eforturile pentru limitarea violenței domestice, o realitate crudă a zilelor noastre. Încurajez toate victimele să ne contacteze la numărul gratuit 0800.500.333! Le putem ajuta!”, a precizat ministrul.

În primele 6 luni ale anului 2022, la HELPLINE  0800.500.333 au fost primite peste 2.000 apeluri, 1.000 de apeluri au aparţinut victimelor violenţei domestice şi alte aproape 300 de apeluri au venit de la rude şi martori. 35 de victime au fost direcţionate către locuinţele protejate Venus.

A.V.

 

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea