Sorin Grindeanu: „Pot începe procedurile pentru semnarea ultimei secţiuni a Autostrăzii Sibiu-Piteşti!”

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat că pot începe procedurile pentru semnarea contractului pentru ultima secțiune a Autostrăzii Sibiu-Pitești, Cornetu-Tigveni. Deoarece Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a respins contestaţia împotriva câştigătorului desemnat iniţial de CNAIR pentru construirea secțiunii Cornetu-Tigveni, pot începe demersurile.

„Pot începe procedurile pentru semnarea contractului ultimei secţiuni a Autostrăzii Sibiu-Piteşti! CNSC a respins contestaţia împotriva câştigătorului desemnat iniţial de CNAIR pentru proiectarea şi execuţia secţiunii 3 (Cornetu-Tigveni) a acestei autostrăzi”, a postat ministrul Grindeanu, pe pagina de Facebook.

Potrivit Digi24.ro, pe traseul secţiunii Cornetu-Tigveni vor fi construite: 95 de poduri şi pasaje, un tunel cu două galerii independente în lungime de 1,7 km/ galerie, 2 noduri rutiere (Cornetu şi Văleni) şi un ecoduct în zona localităţii Călineşti, a reamintit ministrul. Contractul pentru această secțiune e în valoare de 5,32 miliarde de lei (fără TVA), fonduri europene.

În total, autostrada Sibiu-Piteşti va avea o lungime de peste 122 de km şi va asigura o legătură rutieră modernă cu reţeaua europeană de autostrăzi, pe Coridorul 4 Paneuropean.

Cei 30 de kilometri dintre Pitești și Curtea de Argeș trebuie să fie gata în 2025. Cel mai avansat lot este cel dintre Sibiu și Boița, unde lucrează un drumar din Austria. Constructorul austriac a început lucrările.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea