Concursul care nu e concurs la Ocoalele Silvice din judeţ

# Se pare că şeful Dobrinoiu de la Direcţia Silvică se teme de şeful Andrei de la partid. De ce?... „…păi nu, că nu, păi nu, nu, nu, nu mi-a cerut…nu, nu, nu, nu mi-a cerut mie…” # Singurul membru clar P.S.D. – consilierul Dumitrache de la Vidraru, a luat concursul iar apoi şi-a dat demisia!

Direcţia Silvică din strada Trivale. Rampa de lansare a numeroase vârfuri ale politicii locale. Vezi Filip Georgescu, Valerian Jinga şi onor actualul prefect Gheorghe Davidescu. La prima vedere, Direcţia Silvică este un paradis al oamenilor politici. Cum însă şi în paradis apar probleme uneori, iată că am aflat despre oarecari tensiuni apărute între actualul director, Ion Dobrinoiu şi – se pare – şefu’ de la judeţ, senatorul Mircea Andrei. Este vorba de recent desfăşuratul concurs de atestare pe post al directorilor de ocoale silvice. Iar problemele au apărut datorită faptului că printre aceşti directori s-au strecurat şi nişte regretabile erori…politice. Adică Dobrinoiu nu a avut ochiul atât de agil încât să stopeze acest dezastru. Iar acum speră ca şefu’ Andrei să nu îi dea un timp aşa, mai lung, de gândire, timp în care să îl pună să fredoneze: „fost-am omu’ pădurii / şi nu m-o’ mâncat lupii…
PDL-işti ca florile, toţi şefii de ocoale au fost consideraţi competenţi la examenul organizat de Bucureşti. Iată-i: la ocolul silvic Piteşti – Constantin Truică; la Ocolul Silvic Costeşti – Dan Vlădău; la Şuici – Ion Raicu; la Cotmeana – Gheorghe Pană; la Topoloveni – Magdalena Marica; la Curtea de Argeş – Constantin Stan; la Aninoasa – Gheorghe Ivaşcu; la Muşăteşti – Valeriu Luca; la Câmpulung – Vasile Dobre; la Domneşti – Robin Dumitrache. Şi ultimul, însă cu certitudine nu cel din urmă, cel puţin din punct de vedere al situaţiei oarecum paradoxale create, la Ocolul Silvic Vidraru – Marcel Tudor. Situaţie paradoxală pentru că, până acum câteva zile, şef de ocol a fost consilierul judeţean PSD Radu Dumitrache. Acesta s-a prezentat la concursul pentru atestare pe post, pe care l-a şi absolvit. După care…şi-a înaintat demisia.
Redactor: Am înţeles că nu mai sunteţi şef de ocol la Vidraru. De ce?
Radu Dumitrache: Mi-am dat demisia
R.: Îmi puteţi spune motivele?
R.D.:  Păi…fără vreun motiv …
R.: Cumva din cauză că sunteţi membru PSD iar conducerea este PDL?
R.D.: Sunt chiar consilier judeţean PSD. Nu mă nemulţumeşte politica conducerii actuale, dar ştiţi cum e, când au fost schimbaţi alţii din funcţii, eu nu am fost schimbat… la un moment dat puteam fi bănuit că sunt duplicitar…şi ca să elimin disensiunile…    
R.: A mai rămas cineva de la PSD la ocoale? Parcă domnul Gheorghe Pană de la Cotmeana şi doamna Marica de la Topoloveni erau tot cu PSD-ul
R.D.: Nu, nu…eram singurul din PSD cu acte… ei erau simpatizanţi… eu eram singurul membru…
R.: La examenul de acum câteva zile aţi fost?
R.D.: Da, şi am luat şi notă mare. Mi-am dat demisia ulterior.

***

Şeful Dobrinoiu nu a fost deosebit de încântat să ne audă, mai ales că fusese, probabil, proaspăt „urecheat” de mai marele Mircea Andrei, şeful (de data asta de la partid, adică mai mare şi mai grav decât dacă i se întâmpla de la Minister). Urecheat probabil pentru că a permis accesul intruşilor către vârfurile pădurii argeşene. Intruşi de la alte partide, cu acte în regulă sau nu. Cine nu îşi aminteşte, Ocolul Silvic Topoloveni, spre exemplu, a fost subiect separat de negocieri la un moment dat, tocmai pentru rămânerea actualei conduceri, ne-portocalie.
Iată ce ne-a declarat domnul Dobrinoiu:
Redactor: Bună ziua. Au fost organizate concursuri pentru posturile de director la ocoalele silvice din judeţ. Cum au decurs „ostilităţile”?
Ion Dobrinoiu: Păi… da… s-a organizat concurs pentru atestarea pe post a şefilor de ocoale care aveau delegaţie. Deci erau numiţi şefi de ocoale cu delegaţii cu câţiva ani de zile în urmă pentru care s-a organizat concurs pentru atestarea pe post. Concursul l-a organizat Regia Naţională a Pădurilor.
R.: Deci nu s-a organizat, de fapt, concurs în adevăratul sens al cuvântului, la care să vină şi alţi participanţi…
Ion Dobrinoiu: a fost ca la poliţie, cu întrebări şi trei-patru răspunsuri care trebuiau încercuite…
R.: Încă  o dată, deci nu a fost concurs decât cu un candidat pe post. Cu actualii directori
Ion Dobrinoiu: a fost în toată ţara atestarea lor pe post…deci atestarea pe post înseamnă verificarea cunoştinţelor, aptitudinilor pe care le au ca şefi de ocol.
R.: Am înţeles. Din câte cunosc, câţiva erau şi de la P.S.D. I-aţi trecut şi pe aceştia, sau nu s-au dat rezultatele încă?
Ion Dobrinoiu: Nu ştiu dacă au fost… nu câţiva, unul singur a fost…nu am făcut testarea după apartenenţe politice, dar examenul a fost de la Bucureşti
R.: Se vorbeşte prin târg că domnul senator (Mircea Andrei) v-a cerut să suspendaţi concursul şi dumneavoastră nu aţi făcut-o. este adevărat?
Ion Dobrinoiu: Păi nu, că nu, păi nu, nu, nu, nu mi-a cerut…nu, nu, nu, nu mi-a cerut mie să suspend concursul pentru că nu aveam puterea. Concursul a fost organizat de către forul ierarhic superior. Lucian GHERGUŞ

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea