Dragoslavele - singura localitate din Argeș care nu a primit niciun leu prin „Anghel Saligny”

# Primarul liberal Ion Băcioiu: „La mine prioritar «e» gazele, restul le mai fac și cu banii noștri” # În lipsă de investiții serioase, la Dragoslavele se construiește un foișor cu 54.000 de euro

În județul Argeș vor fi finanțate 171 de proiecte prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”. Se vor investi 1.537.565.799,19 lei, una dintre cele mai mari sume atrase în județ pentru investițiile de infrastructură. Vorbim de proiecte de înființare, extindere reabilitare sau modernizare de drumuri, poduri, rețele de apă și apă uzată. Dintre cele 102 localități din Argeș, doar una nu va beneficia de nicio finanțare prin „Anghel Saligny”.

Este vorba de comuna Dragoslavele, condusă de primarul PNL Ion Băcioiu, care nu a depus niciun proiect pentru infrastructură rutieră, apă sau canalizare. Și asta în condițiile în care sunt localități din Argeș, care au primit finanțare chiar și pentru patru proiecte (Țițești,  Mălureni sau Davidești). Edilul Ion Băcioiu susține că în comuna pe care o gospodărește prioritatea o reprezintă gazele, asta în condițiile în care canalizare nu există. De altfel, comuna Dragoslavele ar fi depus o solicitare de finanțare în domeniul sistemelor de distribuție a gazelor naturale, tot prin „Anghel Saligny”, dar care nu a fost aprobată până în acest moment.

 

Primar Dragoslavele: „Nu vreau decât gaze!”

În discuția telefonică avută cu primarul de la Dragoslavele, acesta recunoaște că în comună nu există în derulare niciun proiect, că prioritar „e” gazele și că nu a depus proiecte prin „Anghel Saligny” pentru secțiunea apă, canalizare sau infrastructură rutieră pentru a nu fi finanțate proiecte care nu îl interesau în mod deosebit. Pe principiul: ”Dar muieți-s posmagii?”, ca în „Povestea unui om leneș”, scrisă de Ion Creangă.

# Redactor: „Domnule primar, facem un sondaj printre edilii din Argeș despre lucrările importante din localități. Vreau să vă întreb și pe dumneavoastră, ce lucrări aveți în derulare în acest moment?

Primarul Ion Băcioiu: În derulare nu avem niciun proiect.

# Redactor: Ați depus proiecte pe „Anghel Saligny”?

Primar: Da.

# Redactor: Ce fel de proiecte ați depus?

Primar: Pe gaze.

# Redactor: Și ați primit finanțare?

Primar: Deocamdată nu. Sper că da, na, știu eu... Am depus un singur proiect pe gaze, atât. Nu puteam să fac ca alții 7-8 proiecte și îți alege din ele unul ce nu îmi convine. La mine prioritar e gazele, restul le mai fac și cu banii noștri. Am destule de făcut, mai avem și bani.

# Redactor: Acolo în comună, aveți apă peste tot?

Primar: Da, absolut în toată comuna.

# Redactor: Rețele de canalizare?

Primar: Nu am. Facem SF-uri.

# Redactor: Cu drumurile, cum stați cu asfaltarea?

Primar: Am asfalt. Am două ulițe mai micuțe pe care le facem cu banii noștri.

# Redactor: Pe Anghel Saligny s-au aprobat niște finanțări…

Primar: Nu am făcut pe drumuri, că nu aveam pentru ce, pentru 200-300 de metri… și apoi rămâneam fără altele…

# Redactor: Au dat cei de la Ministerul Dezvoltării lista cu obiectivele de investiții care au fost aprobate…

Primar: Am văzut. Nu vreau decât gaze…

(…)

# Redactor: Sunteți unul dintre primarii din Argeș „văduviți” cu primirea de bani de la Minister, de la Guvern, de la Consiliul Județean. Nu ați primit de nicăieri bani nici anul trecut, nici anul acesta…

Primar: Am avut niște bani strânși. Anul acesta și anul viitor vrem să îi cheltuim cu ce avem noi de făcut pe aici. Mai multe. Avem grădina publică, parcul să îl facem cum trebuie, avem destule. Un teren de sport pentru copii la Școala V-VIII…”.

Foișor de peste 54.000 de euro în Grădina Publică din Dragoslavele

În lipsă de proiecte pentru dezvoltarea comunității, în perioada următoare, în Grădina Publică din comuna Dragoslavele urmează să se construiască un foișor. Nu unul simplu și normal, ci unul de peste 54.000 de euro. În luna iunie 2022, pe SEAP a fost atribuit, prin cumpărare directă, un contract de realizare a unui foișor în valoare de 270.000 lei ((54.608,34  euro). Foișorul urmează să fie realizat de firma S.C. GABY CONSTRUCT ARSU SRL-D S.R.L.  din Dragoslavele.

 

„A fost un foișor vechi, care a putrezit. L-am stricat și facem altul. E pe vechiul amplasament. Acolo în Grădina Publică noi desfășurăm și Ziua Comunei, Focul lui Sumedru. E un foișor care e ca un foișor, dar ceva mai lung, să vină și scena. Tot forma care a fost, cu șase laturi, dar puțin mai lung. Două laturi mai lungi. Un foișor care vine la 11 metri lungime. E pe structură metalică, că altfel nu ține. Dacă faci cu lemn se îndoaie. Nu-ți pune verificatorul de proiect ștampila. Ca cheltuieli atât face, atât a zis proiectantul! Atât costa, că am făcut proiectul în 2019. Om vedea, nu știu...”, a precizat primarul Ion Băcioiu.

 

Alex Vlaicu

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea